Belépés Bejelentkezés: Elfelejtett jelszó >
Jegyezz meg

Társkereséssel kapcsolatos hírek és programok

Társkereső hírek

Világegyetem titka
Az érett szeretet olyan egyesülés, amelynek során az ember nem olvad bele egy másik emberbe, istenbe vagy vezérbe, hanem megőrzi integritását, egyéniségét, önmagát.
Szerelem megértő módban
Egy férfi számára az evolúciós sikeresség úgy érhető el, ha minél több nőt tud megtermékenyíteni....
Amikor meglátod a másik rácsait...
Nagy áldozat figyelni egy másik emberre. De még nagyobb áldozat megérteni őt......
A másik mennyországa...
Annyi mennyország, ahány ember, és ez csak azt jelenti, hogy minden lélek a maga módján boldog......
Megpecsetelt mondatok
Nem mindegy, mikor milyen gondolatok kerülnek napvilágra – fésületlenül és átgondolatlanul.
Menekülés a kapcsolatokba
Sokan vannak, akik ezekre a lelki töréseikre, félelmeikre „pillanatragasztóként” használják új kapcsolataikat, hogy elfelejthessék volt társukat, szerelmüket, és minél hamarabb továbbléphessenek.
A féltékenység szemüvege – avagy lehetséges valóságaink
.... a kedvesem viselkedésén láttam: „hiszen látom”, hogy a viselkedése gyanús. Pedig a gyanú hozzám tartozik, én vagyok az, aki gyanakszom, de én mégis őt gyanúsítom.
a kedvesem viselkedésén láttam: „hiszen látom”, hogy a viselkedése gyanús. Pedig a gyanú hozzám tart
Vannak, akik évtizedekig, sőt egy életre beleragadnak olyan párkapcsolati helyzetekbe, ami a kívülállók számára sokszor „semmilyennek” látszik: „elvannak benne...” Lehet, hogy nincsenek teátrális jelenetek, nincsenek veszekedések, sőt viták sem. Csak éppen: szinte semmi sincsen
Budapest a világ hetedik legromantikusabb városa
Nem akármilyen listára került fel Budapest. Ott vagyunk a világ 25 legromantikusabb városa között, amit a mashable.com állított össze. És ez még mind semmi, bekerültünk a legjobb tízbe, Budapest a 7. legromantikusabb hely a világon.
"Hogy jönnek a szerelemhez a levágott nyúlfülek?"
Annyi világnap van, hogy követni sem tudjuk őket, az olvasáséra viszont mindannyian felkaptuk a fejünket. Szeretjük a betűket, a szavakat, a jóféle szókapcsolatokért vagy jópofa mondatokért egyenesen rajongunk.
Így viselkedj az első randin
Tudtad, hogy az első randi első 12 percében eldől, hogy bejössz az illetőnek vagy sem?
Mit tégy szakítás után?
Azt ugye már megírtuk, mit NE tégy szakítás után, most viszont azokat a dolgokat fogjuk felsorolni, amik valóban segíteni fognak abban, hogy kiadd a feszültséget és újra magadra találj.
Nem a párodat kell legyőznöd, hanem a féltékenységet!
Minden párkapcsolatban élő emberben felmerülhet és fel is merül élete során néhányszor a féltékenység érzése. Addig nincs is ezzel baj, amíg kordában tudja tartani a zöld szemű szörnyet.
Romantikus kempingezés
Amikor a vakáció költségeit számolgatod, a kempingezés tűnik az egyik leggazdaságosabb választásnak egy családi kiruccanásra. A természetben minőségi időt tölthetsz a szeretteiddel, feltöltheted az energiaraktáraidat, és megtapasztalhatod azt a fajta szabadságérzetet, ami új perspektívákat tár eléd.
Aberrált dolog a párkapcsolat?
Hujber Feri szerelmes a feleségébe, de azért a nyitott kapcsolatok híve. Szerinte a párkapcsolat "aberrált" dolog- írta a Bors.
Boldogságra vágysz?
12 dolog, amitől azonnal meg kell szabadulnod, ha meg akarod találni a boldogságot.
Van e az alagút végén fény?
Boldog voltam!... és én marha, észre sem vettem!.....
A jó párkapcsolat két szabad ember tánca
A jó párkapcsolat olyan, mint egy tánc-kettős. Van egy szép, belső rendje. Tudják, hogy a másik magányába nem szabad belegázolni. De nem szabad benne hagyni, ha látod, hogy ott már nem jó neki.
A szív hangjára hallgatni nem veszélytelen
A szív nyelve nem ismeri a félreértést......
Ha nem panaszkodik a nő, akkor....
"A hűtlenségre szerintem általában nem lehet rávenni egy olyan pasit, aki mindent megkap a kapcsolatától, amire vágyik....
Férfivélemény...
Arról már írtunk, mi okoz komoly fejtörést 30 felé egy nőnek. Arra is kíváncsiak voltunk, a pasik hogyan vélekednek erről, ezért hát megkérdeztük őket. Különös, hogy igen nagy a hasonlóság a két lista között.
Egy kis női taktika..
Rengeteg kutatás foglalkozik a flörtölés és ismerkedés közbeni hangszínváltozással, a nők búgó hangjával és a férfiak magabiztosságot sugárzó, mély tónusaival......
Miért nem sírnak a hapsik?...
A sírás az egyik legkülönösebb és egyben legmegkapóbb emberi tulajdonság. Ám amíg a nők érzelmeik megélése mentén szinte „bármikor” képesek könnyhullatásra, a férfiakat keményebb fából faragták, és csak nagy ritkán engednek szabad utat könnyeiknek.
Mit tehetünk a párkapcsolatunkért?...
Manapság a legtöbb nő a kedvenc szerelmes filmjéből vett ideált próbálja megformálni a párjából. Idővel azonban mindenki rádöbben, hogy ez lehetetlen. Nem szabad tőlük lehetetlent várni, mert ha így teszünk, annak csak csalódás lehet a vége. Ez az egyik legfontosabb szabály. Persze lehetnek elvárásaink, de ezekkel mindig tartózkodjunk határokon belül.
Egy élet történet.....
Találkozás egy régi szerelemmel Juli mesél, mi pedig szorítunk neki, hogy sikerüljön két gyerekkel kitörnie tízévi elrontott házasságból, hazugságok, elfojtások sűrűre szőtt hálójából.
Távkapcs
Hívlak, mondta a fiú, két ujját kimerevítette és a fü­léhez tartotta. Mindig így búcsúzott, mutatta a telefont, beszélnek majd, de most mindjárt kikapcsolja a mobilt, a repülőn nem lehet telefonálni.
Így viselkedj az első randin..
Tudtad, hogy az első randi első 12 percében eldől, hogy bejössz az illetőnek vagy sem?.......
15 apró gesztus...
15 apró gesztus, amellyel újra és újra elmondhatod neki, hogy szereted......
Különválás???.....
Alapvetően az a normális, hogy férj és feleség, illetve barát és barátnő együtt, egy ágyban alszik. Az ugyan változhat, hogy ki mennyire bújik hozzá partneréhez, de a közvélekedés szerint ugye az igaz szerelem egyik ismérve, hogy az élettársak együtt alszanak...
Ha velem jössz, veled megyek
Ez egy nagy arab szufi költő versének a szép és igaz sora a szeretetről. A párkapcsolatban ugyanis szüntelen mozgásban vagyunk. Mint a táncosok. Mozdulatainkkal meghatározzuk egymást. Én téged - te engem....
Összeköltözzek e vele...?
Van, aki alig várja, van aki retteg tőle. Tartozz bármelyik csapatba, néhány szempontot nélkülözhetetlen figyelembe venned, mielőtt meghoznád a döntést. Lássuk – saját tapasztalatból – mik is ezek......
társkereső anyák hibái
A társkereső anyák 5 legnagyobb hibája.......
randizni vágyó elvált apáknak...
3 karakán tanács csajozni vágyó, elvált férfiaknak
Praktikák pároknak
Van úgy, hogy az első találkozás és a gyönyör születése között alig néhány óra telik el. Máskor hónapokig ízlelgeted a másikat, míg sor kerül az első együttlétre. Aztán valami hirtelen megváltozik, és úgy érzed, a kezdeti lángolás elmúlt, a kapcsolatnak vége.
Ha nincs jelened van e jövőd?
Azt hiszem, aki távoli célokért él, mind így van ezzel. Annyira vonzza a jövőbeli cél - elfelejti, hogy sánta. Időnként belenyilall a jelen fájdalma, eszébe jut, hogy "Juj! Most nem jó! Sőt, rossz! Fáj!" ...de aztán mégis fut tovább.....
Milyenek a mai lányok?
Ezután lehetőségem volt végignézni, hogy az alapvetően félénkebb és kevésbé egoista pasik miért is nem szólítják le a lányokat. Nem is hittem, hogy a mai csajok ilyen ijedtek és elutasítóak.
Eddz a párkapcsolatodért is
A rendszeres edzéseknek a testi „tüneteken” túl erőteljes lelki „mellékhatásai” is vannak. Nem is gondolnád, hogy mennyi mindenen tud segíteni a mozgás!
Mosogatólány contra királyfi
Sok nő a félreértett emancipáció okán a saját nemére jellemző lényt fojtja meg. Ők udvarolnak, határozzák meg a döntéseket, és ezzel elpusztítják magukban a nőt, és ezáltal tönkreteszik a férfiban a férfit. Rivalizálnak a férfiakkal, a férfiak pedig lágyan körülölelik egymást. Ez a görög-római dekadens kultúrához vezet, akik bele is pusztultak ebbe – mondta az Igennek Dr. Bagdy Emőke pszichológus.
tényleg megbánjuk?...
Negyven fölöttiek megmondták, hogy mit lenne tanácsos elkezdeni már harmincévesen. Hasznos dolgok az élet minden területén, amiket szeretünk elodázni, de később nagyon megbánjuk.
Szerelem... happy end????
"Az igazi szerelemben azért nincs happy end, mert az igazi szerelemnek nincs vége..."
Nagyapáink szerelmi tanácsai...
Tudhattak valamit nagyapáink a szerelem terén is! Mint ebből az írásból is kitűnik, intimitásért sem mentek a szomszédba, s nem voltak szégyenlősek!
Romantikus irodalom...
A szerelmes történetek kétféleképpen végződhetnek – boldogan vagy boldogtalanul. De nem kell megijedni az utóbbitól sem, hisz mindkét életérzésre szüksége van a lelkünknek. A boldog történet elvarázsol, a szomorúnál meg jól kisírhatod magad.
15 férfi hazugság
Nem kellett sokat várni rá, hogy összeálljon a másik lista is arról, amiket a férfiak szoktak mondani abból a kategóriából, amit nem kell feltétlenül készpénznek venni. Ahogy a női hazugságos lista is egy meglehetősen primitív sztereotípiából indult ki, úgy a férfiak hazugságainak listája is egy hasonlóan leegyszerűsített képet fest a férfiakról.
Számold ki....
A tudósok a kétezer emberen elvégzett kutatás végén egy jó bonyolult képletet is megalkottak, aminek segítségével ki lehet számítani, hogy valószínűleg hány évig fog tartani az ön kapcsolata partnerével.
Párkapcsolati hiba
Nem számít, hogy milyen összhangban van az ember a partnerével, félreértések és kommunikációs baklövések mindig lehetségesek. A lifehacker.com most összeszedte az öt leggyakoribbat, hogy könnyebb legyen elkerülni a problémákat ezzel kapcsolatban.
Ha szeretnek....
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.
A plasztikcicák...
Annyit nyavalyognak a természetes nők a plasztiknők miatt, annyi megválaszolatlan kérdésük van a témával kapcsolatban, hogy úgy gondoltuk, utánajárunk a szilikontündérek titkának. Olvasóinkat kérdeztük meg arról, mit is szerethetnek a férfiak a felfújt lányokban – hiszen szeretik őket.
Csak nem veszed észre...?
A minap, miközben iskolatáskát és esőkabátot szorongatva a mászóka mellett toporogtunk, Lili, a barátnőm váratlanul megjegyezte, hogy nem emlékszik, mikor látta legutóbb a férjét. Miket beszél ez összevissza? – értetlenkedtem.
Nők és az egyenruha... :-)
Sok nőt beindít az egyenruha látványa, a tűzoltótól kezdve a katonán keresztül a rendőrökig. Cikkünkben most annak jártunk utána, hogy vajon mi áll ennek a jelenségnek a hátterében. A Life.hu-n egy évvel ezelőtt ez volt a kedvenc cikketek.
Az ideális férjjelölt
A Time magazin website-ja emelte ki a héten a Twitterről az alábbi listát. Bizonyos Gabrielle Daniels posztolta az alábbi harmincegy pontból álló összállítást azzal, hogy ezt két lánya írta arról, hogy milyen barátra (mármint fiúra, sőt idővel férjre) vágynak.
A magány olyan rosszat tesz...
Rengeteg poszt volt már a Randiblogban arról, hogy milyen rossz egyedül, és hogy milyen nehéz társat találni, főleg az interneten. Nyilván lesz is még rengeteg hozzászólás a témában, de alább kivételesen nem olvasónktól idézünk, hanem az Independent című birt lap cikkéből, illetve az abban megszólaltatott kutatóktól.
Te hol rontod el...?
Bár minden párkapcsolat más és más, sokszor ismétlődnek bennünk ugyanazok a tipikus hibák. Ha nem szeretnéd álmaid pasiját elszúrni, vedd sikeresen az akadályokat, így elkerülheted a szakítást!
15 apró gesztus
A brit tudósok ezt sem bízták a véletlenre: egy angol egyetemen 5000 ember részvételével elvégeztek egy nagyon tudományos felmérést, amiből kiderült, hogy a grandiózus szerelmi gesztusok helyett a többség sokkal jobban örül az olyan apró kedveskedéseknek, mint pl. reggeli az ágyban, vagy időnként egy-egy szál virág, csak úgy.
Mit gondolnak a pasik...?!
Egy amerikai ingatlanos weboldal, a rent.com felmérése szerint a férfiak számára sokkal lényegesebb szempont, mennyire tiszta egy lány lakása, mint fordítva. A megkérdezett pasik 77%-a mondta azt, hogy egy koszos, rendetlen lakás eltántorítja őket a kapcsolat folytatásától, míg a nők esetében ez a szám csupán 54% volt.
A régi szerelem
Juli mesél, mi pedig szorítunk neki, hogy sikerüljön két gyerekkel kitörnie tízévi elrontott házasságból, hazugságok, elfojtások sűrűre szőtt hálójából.
Számok a randizásról
Január-februári számunkban – amellett, hogy alaposan kivesézzük a szinglilét nehézségeit és szépségeit –, összegyűjtöttünk néhány izglamas, meghökkentő illetve vicces adatot a randizásról, párkapcsolatokról. Ezek közül néhányat most online is megosztunk veletek, de ha többre vagytok kíváncsiak, lapozzátok fel az Éva január-februári számát!
Ragadozó dívák
Aniston, Moore, Stone, Carey és Bullock. Hogy mi a közös bennük? Gyönyörűek, magabiztosak, középkorúak, és ha a világtörténelem során olyanjuk volt, hogy fiatalabb pasira vágytak, megszerezték maguknak. Öt igazi pumát választottunk, akik "kamasz fiúkkal" jártak.
Szerelmi horoszkóp
A szerelem, a szenvedély vagy az ezek után érzett vágy alaposan felforgathatja az életedet. A február aztán nem fukarkodik az érzelmekkel. De vajon ki vagy mi érkezik el hozzád? Lesz elég bátorság benned a változtatásra, az új impulzusok befogadására? A Life.hu szerelmi horoszkópja segíthet neked eligazodni a zűrzavarban.
A nők is félrelépnek...
A nők sem angyalok, ugyanúgy félrelépnek, mint a férfiak. Bár ők más okból, ugyanis felmérések szerint 70% a rossz házasságra hivatkozik, de csak 13% nem szenved lelkiismeret-furdalástól. A Life.hu-n egy éve ez volt a kedvenc cikketek.
A legjobb szeretők...
Az olaszok a legelégedettebbek szexuális életükkel. Vajon mit csinálnak jobban? Körülbelül 6000 ember részvételével készült el az a nemzetközi felmérés, amelyben Olaszország, Franciaország és az Egyesült Királyság szexuális életét és elégedettségét firtatták.
Szingliség...Válaszok...
Nyolc 30-as, 40-es nő és férfi próbál magyarázatot adni arra, miért él egyedül. Ami a január-februári Évából kimaradt...
Szeretőből nem lesz...?
Korábban mindenkit arra buzdítottunk, tartson dugópajtit, azt azonban talán nem hangsúlyoztuk eléggé, hogy ezekből a viszonyokból kizárólag a Barátság extrákkal típusú romantikus filmekben lesz a végén valódi kapcsolat. Az életben ugyanis ezek a pasik sosem fogadnak minket társukká. Íme, az okok.
Hogyan vészeld át...?
Párkapcsolati terapeuták szerint szakításkor ugyanaz történik velünk, mint amikor szerelembe esünk: nem tudunk sem enni, sem aludni, le-fel liftezik a gyomrunk és folyton csak az az illető jár az eszünkben. Ám míg ezek a "tünetek" a kapcsolat elején boldoggá tesznek, mivel valami új, valami szép kezdetét reméljük, szakítás után pokolian szenvedünk tőlük, hiszen életünk egy szakaszának a végét jelzik.
Férfivélemény...
Hány diploma szükséges a szerelemhez? című cikkünkben az Origo Randi statisztikái alapján vizsgáltuk, miért olyan magas a társkeresőkre regisztrált diplomás nők aránya, és miért is van ma olyan sok, felsőfokú végzettséggel rendelkező szingli nő. Erről most férfiakat kérdeztünk.
Min agyal a Nő...?
Véletlenül se kövesd el azt a hibát, hogy az év első napjaiban ráállsz a fürdőszobai mérlegre! Különben millió sorstársnőddel együtt arra a következtetésre jutsz, hogy idén iksz kilót le kell adnod.
Diploma a szerelemhez...
Ezért nem bírja a pasid, ha sikeres vagy című cikkünkben már pedzegettük, hogy egy felmérés szerint a férfiak partnerük minden sikerét automatikusan saját kudarcukként élik meg, függetlenül attól, hogy riválisok-e azon a területen, vagy sem. Így persze adja magát a kérdés, hogy a diploma megléte, vagy éppen a hiánya, miképpen befolyásolja a társkeresést és a pártalálást?!
Hogyan kezeljük?
„Egyszer csak ott álltam a félig üres lakásban és egyre csak az járt a fejemben: nem igaz, hogy mindez velem történik. Mihez kezdek nélküle? Nem volt erőm semmire, pár hétre szinte megbénultam” – idézi fel a barátjával való szakítást Dóra. „Aztán hónapok teltek el és nem lett jobb – folytatja.
Amit a Nők tudni akarnak
Tűnhet egész lazának és kötetlennek a beszélgetés, de mindig vannak olyan dolgok, amiket a nők az első randin ki akarnak csikarni a férfiakból, és a megfelelő téma felé terelni a társalgást. Most tíz nőt kérdeztünk meg, mik azok az információk, amik elengedhetetlenül szükségesek számukra ahhoz, hogy átrágják a második randi esélyét.
Szex helyett...
Elnézést, mióta van a férfiaknak lelkük? című cikkünkben pedzegettük, miért sírnak manapság a férfiak. Most azonban újabb szintet léptünk. Olvasónk vad szexre vágyik, a pasijának azonban több érzelemre van szüksége. Mi van? Ehhez az anomáliához Győri Szilvia szexuápszichológusnak is volt egy-két szava.
35 vagyok és szingli
A fiatal és úgy mellesleg feltűnően csinos Paula éppen egy olyan filmen dolgozik, amelyben a saját életének – de legfőképp elmúlt 10 évének – pillanatait vágja össze, gyerekkori archív felvételektől a huszonéves korabeli fiúkon át a jelenig: egyéjszakás kalandok másnap reggelei, bulik, szakítások, lefekvés előtti fürdőszobai rutin fehérneműben...
Mikor fogsz bepasizni...?
A Life.hu szakértője, Nagy Melinda asztrológus nem először elemzi olvasóinkat születési dátum alapján. Korábban segített már Anitának átvészelni a feldolgozhatatlant, Edina pedig személyre szóló karrier-előrejelzést kapott. Most Flórán a sor, hogy megtudja, mi vár rá munka- és szerelemfronton.
3 jó ok a cuppantásra
12 meglepő tény a csókról című cikkünkben a legmeghökkentőbb csókeseményeket és betegségeket szedtük csokorba, de a leghíresebb sztárcsókok és a puszi alapú szextippek sem hiányozhatnak a Life.hu repertoárjából. Most pedig annak jártunk utána, hogy miért csókolóznak a nők, és mi az a három ok, amiért csókra nyitjuk az ajkainkat.
Elmúlt 15 év top pasijai
Mint ismeretes, 2013-ban a Maroon 5 énekese és a The Voice egyik mentora, Adam Levine lett a világ legszexisebb pasija. A zenész a People magazintól kapta ezt az elismerést. De vajon mi van a többi klasszik faszival? Jogosan kaparintotta meg Adam az elismerést? A Life.hu visszautazott egy kicsit az időben.
Te kit vonzol...?
Mindenkiben van egy szerelmi mágnes, ami vonzza a másik nem képviselőit. Az, hogy ez a mágnes összhangban van-e a mi elképzeléseinkkel, az könnyedén kiderül abból, hogy kik udvarolnak nekünk... Hogyha régóta tetszik neked egy jóképű, sportos srác, de egy kedves, művészlélek fiú is romantikus levelekkel bombáz a szomszédból, akkor bizony valami nem stimmel. Most kiderül, miért is nem úgy történnek a dolgok, ahogy szeretnéd. Íme, a 6 szerelmi mágnes csoport:
Tündérmese...?!
Ízig-vérig tündérmese. A történetben fontos szerep jut egy gitárnak is. Mindig szerettem a romantikus történeteket, annak ellenére, hogy a legtöbb csak a képzelet szüleménye. Ma már tudom, a valóság még tökéletesebb is lehet. Olykor az élet írja a legszebb meséket.
30 felett a csábítás 7 titka
Harminc felett sokan érzik úgy, hogy már nem elég csábítóak. A hatékony társkeresés előtt ebben az időszakban számtalan akadály áll. A nő küzd a külvilág szinglik ellen irányuló sztereotípiáival, és persze saját korlátaival is. Alacsony az önbizalma, tele van negatív tapasztalatokkal és fél az újabb visszautasítástól.
Az ágyban elintézni a dolgokat...
Gondolom, mindenkivel volt már olyan, hogy nőként a racionális-kibeszélős-megmagyarázós módszerrel közelített egy konfliktus megoldásához, a férfi pedig az ágyban akarta elintézni a dolgokat. Engem ez sokszor iszonyúan idegesített, mert azt éreztem, hogy hohohó, apukám, most nem menekülsz. Nem fogunk megint egy euforikus dugással túllendülni a problémákon.
A pasik, akik hazudnak...
A hétvégi horoszkóp a pozitív bolygóegyüttállásokra hivatkozva mindenkit arra biztat, hogy menjen, és vesse bele magát az életbe. Ismerkedjen, bulizzon, kalandozzon, és ne törődjön semmivel. Így amint eljön a szombat este, a szinglik barátnőkkel, valamint az Ezért nem hívnak téged randira-típusú cikkek minden tudásával felvértezve indulnak neki a pesti éjszakának, hogy a fizetett férfiprostik között megtalálják a számításaikat. A Life.hu-nak késő húszasok és korai harmincasok meséltek egyre kilátástalanabb helyzetükről.
A bizonytalan pasik ellen...
Nincs olyan nő, aki ne tette volna már fel magának azt a költői kérdést, hogy "Miért nem hív már?". Ezért nem hívnak téged randira című cikkünkben férfiak vallottak arról, hogy tulajdonképpen min is problémáznak, most azonban újabb levelet kaptunk a témában. Szandra a Life.hu szakértőjéhez, Deáki Tímea párterapeutához fordult tanácsért
Miért érdemes reggel ...?
Mire vágysz a legjobban reggelente a kedvesed ölelő karjaiban? Egy forró zuhanyra? Egy isteni kávéra vagy teára? Egy mennyei pirítósra? Vagy inkább egy felejthetetlen szeretkezést kívánsz? Az utóbbi hatásosabb és élvezetesebb, mint az első három együttvéve. A Life.hu most elárulja neked, miért érdemes reggel szeretkezned. Másfél éve ez volt a kedvenc cikketek.
Nem bírják a pasik
Meglepő eredményekkel zárult a Journal of Personality and Social Psychology című lap kutatása, amely szerint a férfiak önérzetét sérti, ha a feleségük, vagy barátnőjük valamiben nagyon kitűnik. Míg a nők önbecsülését nem befolyásolja párjuk sikere vagy kudarca, addig a férfiakét az előbbi úgy tűnik, megviseli. A Life.hu most ennek járt utána
Gyerek nélkül boldogan...?!
„Hat éve vagyunk házasok és tíz éve élünk együtt. Nincs gyerekünk még, nem feszülünk rá. Ha jön, jön, ha nem, akkor majd meglátjuk, mi lesz – kezdi Katalin, aki 33 éves grafikus. – Pár éve már szóba került közöttünk a gyerekkérdés, és egyetértettünk, hogy természetesen szeretnénk. Majd.”
Egyéjszakás kalandok...
Te is keveredtél már egyéjszakás kalandba, amit utána megbántál, vagy épp az ellenkezője történt: az volt életed egyik legjobban sikerült estéje, amire mindig emlékezni fogsz? A Life.hu-n egy éve ez volt a kedvenc cikketek.
Akikkel tilos a szex?!
Ha jót akarsz magadnak, soha, semmilyen körülmények között se feküdj le az alábbi listán szereplőkkel!
Miért nem hívnak randira...?
"A világ öt elemből áll: föld, levegő, tűz, víz és süket duma" - írta A tizedik parancsolat című könyvében Lawrence Sanders amerikai író. Az idézet igencsak találó, hiszen néha elképesztően nehéz a férfiak közlendőiből leszűrni a nettó valóságtartalmat, abból pedig kihámozni, hogy mi süketelés, és mi az, amiből azért már lehet építkezni. Most egy őszinte olvasói levél, a Life.hu szakértője és két pasi visznek minket közelebb a megoldáshoz.
Randi 40 felett...
A válás a lehető legtermészetesebb dolgok egyike, de egy új partner megtalálása embert próbáló feladat. Vannak, akik szerencsésebbek, és hamarabb párra lelnek, és vannak, akik talán örökké csak keresni fognak. Mindenesetre negyven felett a párválasztásban új játékszabályok lépnek életbe.
A bizalom az alap...
Bizonyára tudod, hogy mi minden párkapcsolat alap értéke. Igen. A bizalom. Az ami láthatatlanul, de legbelül érezhetően jelen kell, hogy legyen két ember között, ha valóban számítani akarnak egymásra, nem csak jóban de a nehézségekben is. A bizalmat meg kell adjuk a másiknak minden ok nélkül.
Utcai praktikák...
Pár héttel ezelőtt írtunk Grace Brown sokkoló fotósorozatáról, amellyel szexuális támadások áldozatainak próbál segíteni traumájuk feldolgozásában. Ismét érdekes fényképeket találtunk egy másik fiatal fotóstól, Hannah Price-tól. A huszonéves lány az utcai atrocitásokból, a beszólogatásokból és a füttyögésekből merített ihletet. Hannah-nak az adta az alapötletet, hogy amikor Philadelphiába költözött, egyre többen kezdtek füttyögni neki az utcán. A sokadik ilyen alkalom után döntött úgy, hogy elkezdi fotózni ezeket a férfiakat.
Mérlegen a szerelem
Van a szerelemnek mértékegysége? Lehetséges méricskélni, hogy egy kapcsolatban ki ad és ki kap többet?
Az álmok jelentése
Álmodtál már valaha olyat, hogy megcsalod a párodat? Ha igen, ne aggódj, ez még nem azt jelenti, hogy valóban félre akarsz lépni. Álmainknak ugyanis mélyebb pszichés okai vannak. Szánj rá egy kis időt, hogy álmaid segítségével még többet megtudj magadról. A Life.hu bemutatja neked az öt leggyakoribb szexuális álmot és elárulja azok jelentését. Két éve ez volt az egyik kedvenc cikketek.
Miért vagy még mindig szingli?
Lustanyu megkérdezte szingli nőismerőseit. Miért vagy szingli? Jó ez neked vagy rossz? Normálisnak találod vagy nem?
30 felettieknek...
1. Geocaching túra egy romantikus helyre Válassz ki a geocaching oldalról egy olyan kincsesládát, amely könnyen megközelíthető (hacsak nem igazi sportember/sportlady a reménybeli leendő partnered) és szép kilátást ígér. (Több tucat szempont alapján szűrhetők a pontok.) Ne aggódj, nem kell a világ végére elmennetek, Budapest közelében is vannak ilyen ládák. A játékos kincskereséshez ma már nem kell külön GPS-t venned, a legtöbb okos telefonban van műholdas helymeghatározás, amelybe koordinátákat is be lehet írni, nem csak utca neveket. (A google maps-be is beírható!)
Kikapcsolódás párkapcsolatban
Megérett a párkapcsolatunk (is) egy kis pihenésre? A válasz a kérdésre általában igen. Extra adag pihenésre, kikapcsolódásra, szerelmes együttlétre, romantikára vágyunk időről-időre minden kapcsolatban. Nagy elvárások, amelyek sajnos a feltöltődés és pozitív élmények helyett kudarccal, rossz élményekkel, sőt akár válással, vagy szakítással is végződhetnek. Íme néhány hasznos stresszmentesítő tipp, hogy a nyaralás és a párkapcsolat is a lehető legjobban alakuljon..
Tegyél úgy, mintha lenne párod...
Ti is falra másztok attól, hogy néhány ismerősötök elárasztja a közösségi oldalakat a mobiljával készített fotókkal? Besokalltatok már az olyan instagramos fényképektől amelyek mind arról szólnak, hogy milyen boldogok a párjukkal / gyerekükkel / kutyájukkal / macskájukkal?
Vágykeltő ételek
Romantikus alkalmakra érdemes néhány afrodiziákummal készülni. A vágykeltő ételekről már évezredek óta szólnak mítoszok. Az ősi/ókori kínai, arab, indiai, római és görög szerelmi irodalom sokféle nemi vágyat és élvezetet fokozó ételt tart számon. Érdekes módon egyre több tudományos kísérlet és teszt bizonyítja a hatásosságukat.
Már majdnem szex...
Ma már sokan vannak, akik azonnal szexszel kezdenek egy kapcsolatot, más szerelmek viszont sokkal lassabban indulnak be, és ilyenkor a kezdet éppen a fokozatosságtól szép. Régen pedig nem is volt választási lehetőség, hiszen a hagyományok szerint tilos volt a szex az esküvőig, így muszáj volt más módszereket választani arra, hogy az ifjú pár kicsit közelebbről, kicsit érzékibben is megismerhesse egymást, anélkül azonban, hogy igazi szexre kerülne sor.
Az esküvői tanú bakija... :-)
Chloe és Keith sosem gondolták volna, hogy esküvői videójuk bejárja a világot. A szertartáson történt hatalmas baki ugyanis meg lett örökítve, és ennek köszönhetően a pár híres lett Amerikában.
A szex jótékony hatása
Az agy aktivitását lényegesen jobban növeli egy eget rengető orgazmus, mint a keresztrejtvényfejtéssel töltött délután. Azt már régóta tudjuk, hogy a keresztrejtvények fejtése szórakoztató, ráadásul az agynak is jót tesz. Egy friss kutatás szerint azonban sokkal jobban teszed, ha inkább lepedőt gyűrögetsz helyette. Egy friss kutatásból ugyanis kiderült, az orgazmus növeli a vér áramlását az agy összes területén, amely ezáltal oxigénnel és tápanyagokkal telítődik. "A mentális gyakorlatok növelik az agyi aktivitást, de csak bizonyos lokalizált régiókban. Az orgazmus az egész agyat aktivizálja" - magyarázza a kutatás egyik vezetője, Barry Komisaruk.
A boldogság kulcsa
Legutóbb utánajártunk annak, ki is az a Romain Dauriac, aki eljegyezte Scarlett Johanssont. A 31 éves francia újságíróról, aki egyébként a Clark nevű művészeti magazint szerkeszti, szinte alig tudni valamit, a színésznő szerint pedig épp az lehet a boldogságuk kulcsa, hogy a férfi nem filmsztár, így nem a reflektorfény élteti. Scarlett kapcsán összegyűjtöttünk olyan sztárházasságokat, ahol az egyik fél szinte teljesen ismeretlen volt, és megnézzük azt is, hogy valóban ettől működnek-e ezek a kapcsolatok.
A férfiak ezt nézik
Az egész világ megdöbbent, amikor A nagy Gatsby gyönyörű sztárja, Carey Mulligan elárulta, hogy nincs megelégedve az alakjával, és 10 évig nem látta magát meztelenül. A színésznőhöz hasonlóan sok nő negatívan ítéli meg a saját testét, és az ágyban jobban elfogadja a kritikákat, mint a bókokat. A Life.hu most arra volt kíváncsi, vajon mit gondolnak a férfiak a női test (feltételezett) hibáiról és arról, ha kedvesük nem szívesen mutatkozik pőrén előttük.
A túl jó Nő esete...
Úgy tűnik, a férfiak még soha nem voltak ennyire igényesek a nőkkel szemben: kilóra, korra méricskélnek, kíméletlenül rostálnak, és irreális kívánságlistákat gyártanak, de arra nem gondolnak, hogy ebben az őrült versenyben elveszítjük identitásunkat, miközben igyekszünk megfelelni nyomasztó elvárásaiknak.
Minden 7. másodpercben...
A férfiaknak több mint kétszer gyakrabban támadnak pajzán gondolataik, mint a nőknek, ám az eddig véltnél jóval ritkábban, csak 28 percenként. Korábbi tanulmányok szerint a férfiak 7 másodpercenként gondolnak a szexre. A legfrissebb felmérést az Ohiói Állami Egyetem pszichológusai végezték a témában. Egy teljes héten át firtattak minden nap 18 és 25 év közötti egyetemi hallgatókat arról, hányszor jut eszükbe a szex, az evés és az alvás.
Lázban a szerelmesek
Egyáltalán nem újdonság az a szokás, hogy szerelmesek, ahelyett, hogy egy padba vésnék bele a monogramjukat egy szív közepére, mint a régi szép időkben, egy lakatot helyeznek el valahova. Lehetőleg egy hídra, és lehetőleg egy olyanra, ahol már úgyis van egy csomó ugyanolyan lakat, aminek most már egyébként az élő, pillanatragasztott verziója is kezd divatba jönni. Nyilván nincs sok értelme logikát keresni a dologban, de azért Kölnben tényleg kezd már túllépni a dolog az ésszerűség határain.
A sikeres első randi...!!!
Nincs kínosabb a kellemetlen csendnél az első randin. Ha attól félsz, hogy a leendő pasiddal nem lesz miről beszélgetnetek, olvass tovább! Szuper ötleteket adunk, hogy az első találkát átbeszélgetett éjszakák és nappalok is kövessék.
Szexelj és dől a lé!!!
Tudjuk már jól, hogy a szex áldásos lehet, ha migrénnel küzdesz, és még okosabb is lehetsz tőle. Ha hinni lehet egy új kutatás eredményének, akkor pedig több pénzt is kereshetsz vele - anélkül, hogy bármi illegálisba csöppennél. Az Egyesült Királyságban végzett felmérés szerint azok a párok, akik hetente legalább négyszer összegyűrték a lepedőt, átlagosan 5%-kal többet kaszáltak azoknál, akik ritkábban bújtak össze.
Minden nőnek ki kell próbálnia
Az első kapcsolatok elhanyagolható százalékából lesz csak házasság, de ez a Huffington Post cikke alapján nem is olyan nagy baj. A The Love Affairs of Nathaniel P. szerzője, Adelle Waldman ugyanis most felsorolt öt olyan férfitípust, amit minden nőnek ki kell próbálnia, hogy tanuljon a kapcsolatból – házasságot azonban egyikükkel sem javasol.
A szerelmesek számai
Az amerikai romantikus filmek alapján nem is szerelmesek igazán azok, akiknek nincsen közös számuk. De vajon itthon mennyire trendi a párok közt ez a szokás? Olvasóink körében találtunk olyanokat, akik bevállalták a dolgot – az ő beszámolóik olvashatók alább. És hogy mitől közös szám egy közös szám?
Sztárszerelmek
A hírnév és a gazdagság sem választhat el attól, hogy elveszítse valaki a számára legfontosabb személyt. A hollywoodi álompárok házassága sem végződik mindig happy enddel, ha nem a bíró mondja ki a válást, néha a szomorú vég vet véget a boldogságnak.
Mi kell az ideális kapcsolathoz?
Nem egyszer foglalkoztunk már a tönkrement kapcsolatokkal, sőt, egy alkalommal azt is összeszedtük, milyen jelekből lehet észrevenni, ha inkább érdemes másik párt keresni. Az alábbiakban arról lesz szó, mik utalnak arra, hogy jól választottunk, és nagy az esély a hosszú, kiegyensúlyozott közös életre.
A sport is árulkodik a pasiról!!
Sportrajongó pasival ismerkedsz? Rendszeresen űz valamilyen testmozgást, és szeret is beszélni róla? A Life.hu utánajárt, melyik sport alapján mire számíthatsz tőle egy esetleges kaland vagy kapcsolat esetén.
Ezért lépünk félre...?!
Miközben életünk nagy részében keressük azt a társat, aki számunkra a legmegfelelőbb lenne, néha úgy tűnik, hiába minden erőfeszítés, mert genetikailag nem úgy vagyunk kódolva, hogy örök hűséget esküdjünk egymásnak.
Tippek nyaralás alatt
Előtted áll még az idei nyaralás? Örömmel benne lennél egy kis kalandban a vakáción? A Life.hu tippjei segítenek, hogy ha eléd kerül a lehetőség, mikre figyelj mindenképp.
A beképzelt férfiak...
Ha hinni lehet a kutatóknak, nekünk, nőknek, sokkal jobban bejönnek az arrogáns és önimádó férfiak, mint a visszafogottabb fickók. Bunkók előnyben? A nárcisztikus vonásokkal rendelkező férfiak sokkal nagyobb eséllyel viszik ágyba hódításuk tárgyát, mint szerénykedőbb társaik - derül ki egy kutatásból. A felmérésben résztvevő férfiaknak véletlenszerűen kiválasztott hölgyekkel kellett sikerre vinniük flörtjüket úgy, hogy a végén telefonszámukat is megszerezzék. Azok a pasik, akiknek pszichológiai tesztjük során már megállapították, hogy önhittségük, csipetnyi arroganciájuk és enyhe önteltségük hozzátartozik személyiségük profiljához, nagyobb sikerrel szerezték meg a nő számát, mint a félénkebben közelítőek. Vajon miért?
Nyaralás után...?!
A statisztikák szerint minden harmadik válást egy közös nyaralás után kezdeményeznek. A szakításokról nincs adatunk, de feltételezhető, hogy legalább ilyen arányokkal számolhatunk. Vajon mi az oka, hogy egy közös utazás után sokan nem kipihenve és feltöltődve térnek haza, hanem olyan konfliktusokkal, amiket nem tudnak megoldani?
Augusztusban vagyunk a legaktívabbak
A legújabb felmérési adatok szerint a szerelmespárok szexuális élete augusztusban a legaktívabb. A szakértők szerint ez főleg annak köszönhető, hogy a napfény megnöveli a boldogságérzetért felelős szerotonin- és a dopamin-, valamint a szexuális vágyat fokozó tesztoszteronszintet.
Mi vagyunk az elsők
Általában a skandináv országokat szokás pozitív példaként kb. mindenre: északon ugyanis jólét van, igazságosság és nemek közötti egyenlőség. Így aztán meglepődtünk, amikor azt olvastuk, hogy a héten a Psychology Today arra figyelmeztette olvasóit, hogy bizonyos szempontból pl. Finnország egyáltalán nem az a földi paradicsom, aminek a skandináv országokat el szokás képzelni, hiszen a finneknél az egyedül élők egyre többen vannak, és köztük egyre többen vannak kitéve az elszegényedés veszélyének, többen, mint Európa más országaiban.
Így fejezi ki a nő...!
Az Arkansas Egyetem egyik kutatója nemrég megvizsgálta, hogy a férfiak és a nők hogyan hozzák egymás tudomására, hogy beleegyeznek a szexuális kapcsolat létesítésébe. A nemek közti különbségek megértése a szakértők szerint segíthet hatékonyabbá tenni a szexuális zaklatást és nemi erőszakot megelőző programokat az egyetemi kampuszokon.
A boldogság titka
Hosszú hetek óta Hujber Ferencék különös válásától hangos a sajtó. A színész és felesége, Cynthia az első perctől kezdve nyitott házasságban élnek, és úgy tűnik, hogy több év után is működőképes a kapcsolatuk. Vajon milyen esetben van kudarcra ítélve a nyitott házasság, vagy vannak olyan helyzetek, amikor épp az menti meg a kapcsolatot, ha nem ragaszkodunk a monogámiához? A Life.hu ennek járt utána.
Érdemes odafigyelni
Nem titok, hogy a férfiak első körben a látványra utaznak, és néha annyira elvakítja őket egy nő szépsége, hogy sok időbe telik, amíg ráébrednek, kivel is osztják meg az ágyukat. Ha el szeretnéd kerülni az extra bonyodalmakat, és harmonikus párkapcsolatra vágysz, olvasd el a Life.hu összeállítását, amiből kiderül, hogy melyik nőtípust kell messziről elkerülnöd!
Árulkodó jelek
A tetoválás szexi, még mindig nagy divat, és rengeteg mindent elárul a viselőjéről - többek között a szexualitásáról is. A Life.hu utánajárt, hogy pontosan mi derülhet ki egy olyan pasiról, aki szívesen varrat magára.
Ezért vagy még mindig szingli!
Belefáradtál az állandóan ismétlődő első randik forgatagába? Eleged van azokból a pasikból, akik sosem vallanak színt előtted? Ha mindent megtettél azért, hogy sikeres legyél az ismerkedésben és valami mégsem klappol, akkor itt az ideje, hogy átgondold a praktikáidat! Bemutatunk néhány tipikus női hibát, ami segíthet az önelemzésben.
A pasi testbeszéde elárulja
Alig várod, hogy találkozz vele, és már napok óta azon töröd a fejed, hogy melyik dögös göncödben csavard el a kiszemelt pasi fejét. Te is kíváncsi vagy arra, hogy mit járhat a fejében, amikor végre randevúzol vele? Figyelem! Megfejtettük a férfiak testbeszédét.
Top5 bakik csajoktól
Amikor biztos vagy abban, hogy kedvesed úgy táncol, ahogy te fütyülsz, akkor baj van. Amikor rendszerint a te akaratod érvényesül, és örülsz annak, hogy párod behódol a szeszélyeidnek, akkor még nagyobb a gond. A Life.hu összeszedte azokat a bakikat, amivel biztos, hogy elüldözöd a pasidat.
Tévhitek a szerelemről
Már a szerelem különböző megfogalmazásain össze lehetne veszni, mert hát olyan dolog az, amit mindenki másképp él meg. De most nem ezt fogjuk boncolgatni, hanem a szerelemmel kapcsolatos közhelyes dumákat és tévhiteket. Ötöt is összegyűjtöttünk, az alábbiak a legáltalánosabbak.
Remek Randihely!
Az első találkozás helyszíne meghatározó lehet, ezért ajánljuk figyelmedbe Óbuda legjobb Éttermét! Ha elhúzódik a randi és megéheztek, vagy csak egy kellemes hideg koktélra vágytok látogassatok el Óbudára, a Non-Stop nyitvatartó Pizza Paradicsomba. Kellemes hangulattal, óriási kerthelyiséggel, teraszhűtéssel és széles ételválasztékkal vár Titeket! Cím: 1035 Budapest, Vörösvári út 13., Asztalfoglalás: 439-1988, Rendelésfelvétel és házhozszállítás: 430-1010.
Megcsalás vagy sem...?!
Zseniálisnál zseniálisabb szabályokat tudnak kitalálni a csapodár típusú párok a kapcsolatukban, és azok is, akik a félrelépésüket próbálják megmagyarázni úgy, hogy az semmiképp ne tűnjön megcsalásnak. Összegyűjtöttük a legáltalánosabb kifogásokat, amik elősegítik a félredugást, vagy enyhítik az abból adódó következményeket.
Mire képes egy jó nő..?!
Egyszerű, de tanulságos kísérletet végeztek el a holland Radboud Egyetem kutatói. Negyven heteroszexuális férfialanynak először is egy agyfunkciókat mérő memóriatesztet kellett elvégeznie. Aztán jött a kísérlet legkellemesebb része: mindegyiküknek hét percig kellett beszélgetnie egy-egy vonzó nővel. Végül megismételték a pasikkal a memóriatesztet. Természetesen másodszor, a jó csaj hatása alatt mindegyikük rosszabbul teljesített.
Az első lépés
Madonna régi nagy slágereinek a kb. fele erről szól: először magunkat kell szeretni, mert aki nem szereti önmagát, az hogyan tudhatna szeretni mást. A boldogság kulcsa mindenkinek a saját kezében van, és akiben nincs meg a kellő önszeretet és az ebből fakadó harmónia, aki utálja magát, az más számára is nyilván elviselhetetlen lesz.
A titkos jelek
Cikkünk felfedi a négy titkos jelet, amely elárulja a nyílt vallomáshoz gyáva fiúk szerelmét. Eluntad, hogy hiába várod szíved választottjától a boldogító szót: "szeretlek"? Ne add fel a reményt: talán már rég kimondta. A férfiak hosszú évszázadok alatt sajátították el a szavak nélküli gondolatközlés művészetét, és rengeteg módszert találtak ki érzelmeik megvallására. Emlékezz csak vissza: az általános iskolában a lányok a szünetben is csoportokban összebújva sutyorogtak, a fiúk viszont vadul rohangáltak, s közben alig váltottak szót.
Irány a természet!
Itt a jó idő, a szabadban töltött közös programok alatt pedig könnyen megjöhet a párok kedve egy kis hancúrozáshoz - és persze nem csak a pároké. A Life.hu most néhány tippel próbál segíteni arra az esetre, ha a négy fal közötti szex helyett a kinti változatra szavaznál.
Férfiak véleménye
Amikor elmondja neked egy pasi, hogy szerinte milyennek kellene lenned, legtöbbször nem veled van baj. Ő inkább egy jó női testbe bújt másik hímre vágyik, aki természetesen a nők minden jó tulajdonságával rendelkezik...
Tippek, tanácsok párkapcsolathoz
Úgy gondolod, ideje lenne kicsit komolyabbra fordítanod kettőtök kapcsolatát, de nem vagy biztos benne, mit tegyél, és mi legyen a következő lépés. Persze, nincs tuti recept, de van néhány olyan klasszikus tett, amivel magasabb szintre emelheted a kapcsolatotokat.
Flörtből kapcsolat?!
Rengeteg körülmény befolyásolhatja azt, hogy lesz-e kapcsolat az ismeretségből. Először is kell hozzá némi jó szerencse, fontos a megfelelő időzítés és az is, hogy a felek hajlandóak-e elköteleződni egymás mellett.
Woody Allen tanácsai...?!
Hogyan csajozzon az a férfi, aki nem jóképű, nem daliás, nem különösebben fiatal és nem is gazdag, legfeljebb egy kis humorérzéke van? Erre a kérdésre ad öt választ az Ask Men összeállítása, amit abból az apropóból tettek fel a netre, hogy most jelenik meg két klasszikus Woody Allen-film Blu-Rayen. Alább mi is összefoglaljuk ezt az 5 tippet a vonatkozó jelenetekkel együtt, olvassa szeretettel, mert akkor is érdekesek, ha ön véletlenül nem egy Woody Allen-szaktudor, vagy akár különösebben nem is rajong a színész-rendező filmjeiért!
Hogyan is flörtöljünk...?!
Íme, a nyár legforróbb tippjei, hogy a leghelyesebb pasikra találj! A nyaralás flört nélkül olyan, mint a jeges tea jég nélkül! Neked ízlene? Ha nem, itt a helyed. Lássuk, hol ismerkedhetsz a legkönnyebben - a férfiak szerint.
Miért nem válaszol...?!
Hogy ne csak a nőket ekézzük, mennyire menthetetlenül hülyék tudnak lenni, ha párkapcsolatról van szó, összegyűjtöttük, a pasik hogyan tudják elszúrni már a kezdetekkor. Íme tíz ok, ami miatt egy csaj szóba sem áll egy internetes társkeresővel, aki nem is érti, mi a probléma.
Lehet pótolni...?!
Ha az ember még vagy már nincs kapcsolatban, nagyon tud hiányozni, hogy közel lehessünk valakihez, hogy valakinek fontosak legyünk, hogy valaki megérintsen minket, hogy legyen egy kis intimitás az életünkben. Van, aki csendben szenved, van aki nem csendben, és van, aki megpróbálja pótolni azt, ami annyira hiányzik. Mik azok a pótcselekvések, amiket azért csinálunk, hogy egy-egy pillanatra úgy érezzük, mintha kapcsolatban lennénk? Következzen öt példa a saját életemből és a környezetemben élők életéből.
Nem is tudnak róla...
Judy James Nagy-Britannia egyik leghíresebb pszichológusa, aki ismertségét részben annak köszönheti, hogy a kint tizedik évadjára készülő Big Brotherben is meg szokott jelenni. A valóságshowhoz kapcsolódó műsoraiban a lakók viselkedését, a közösségben elfoglalt helyét és egymással kialakuló kapcsolatait elemzi rendszerint. A hölgy azonban a hétköznapi életben előforduló viselkedésmintáknak is nagy tudósa, és egyik szakterülete éppen a flörtölés. Nemrég jelent meg a "Testbeszéd szabályai" című könyve, és a mai posztban az ebben tárgyalt érdekességek közül szemlézünk - természetesen ötöt. Ezek azt mutatják be, a nők teste hogyan üzen a férfiaknak flörtölés közben, néha tudatosan, néha azonban ösztönösen.
Belga humor
Ha mindig is kíváncsi volt rá, hogy milyen a belga humor, de még nem nagyon volt alkalma letesztelni, itt a ragyogó alkalom. A fenti videó egy belga társkereső oldal hirdetése, és a poén megértéséhez elég annyit tudni, hogy a végén megjelenő szlogen magyarul annyit tesz, hogy "túl régóta vagy egyedül?"
Akik nem tudnak továbblépni
Lassan egy éve működik ez a blog, de még nem volt szó benne az exvisszaszerzési technikákról. Pedig az internet tele van hasznos tippekkel arra az esetre, ha valakit elhagytak, de vissza akarja szerezni az illetőt, hogy minden úgy legyen, ahogy azelőtt volt. (Lásd például itt vagy itt.) Nézzünk öt pontot a leggyakoribb tanácsokkal.
A legeredményesebb módszer
Azt vizsgálták 47 nőn, hogy egy interneten keresztül megismert férfit mikor találnak a legvonzóbbnak. A Psychology Today által közreadott kutatásban reprodukált szituáció az életben csak netes társkereséskor fordul elő ugyanilyen formában, de Erin Whitchurch, a kutatás vezetője azt mondta, hogy az eredmény nagyjából bármilyen ismerkedési helyzetre igaz. A lényeg: akkor találjuk a másikat a legvonzóbbnak, ha azt sejtjük róla, hogy tetszünk neki, de ebben nem vagyunk biztosak.
Aki jól táncol...
Most a Tánciskolák Éjszakája eseménysorozat beharangozója is megerősítette, hogy igenis segít a randizásban és a párkapcsolatban, ha az ember tud táncolni. Azt mondják, a tánc és a mozgás nem más, mint a ritmus feletti uralom. A ritmus feletti uralom pedig biztosítja a test feletti uralmat is, amely a jó szex egyik legfontosabb alapja. És mindez - mondják a tánciskolák - tanulható, felszínre hozható, hiszen ott lapul mindegyikünkben. Következzen akkor az a 10 pont, amiből a Tánciskolák Éjszakája szerint kiderül, miért jobb az ágyban az, aki megtanul táncolni.
A Tied mitől különleges?
Itt a randiblogban a nagyon gyakran van szó felmérésekről, trendekről és kutatásokról, azaz arról, hogy milyen egy tipikus kapcsolat, mi történik az emberek többségével, mi az, amin mindenki keresztülmegy, hogyan alakul az átlagnál egy szerelem, egy házasság, vagy esetleg egy megcsalás, illetve szakítás. Az ember persze általában megfelel az átlagnak, a kapcsolatok többsége több szempontból is a papírforma szerint alakul. De mindig van pár dolog, ami abszolút egyedivé tesz egy kapcsolatot, amitől a szokásos, és lényegében mindig egyforma lavsztori az életben egyedi és csak azé a páré lesz. Feltettem néhány ismerősömnek (alább persze álnéven szerepelnek) a kérdést, hogy az ő kapcsolatuk, házasságuk szerintük milyen szempontból üt el a legjobban az átlagtól.
Komoly kapcsolat?
A salsával kapcsolatban mindenkinek vannak prekoncepciói. A naivabbak igazi kubai hangulatot, könnyűvérű lányokat és latin lavereket vizionálnak maguk elég már egy egyszerű tanfolyam bejelentésétől is, a gonoszabbak egy csomó dugatlan irodistát és pár negyven körüli szűz fiút, akik ezt a táncot tekintik az utolsó szalmaszálnak, amibe belekapaszkodhatnak a boldog és teljes családi, de legalább is nemi élethez.
A leggyengédebbek...
Már hozzászokhattunk, hogy a különböző cégek, vállalatok néha felméréseket készítenek a vásárlók, fogyasztók körében a hétköznapi életet érintő kérdésekről, témákról, amelyek természetesen közvetve vagy közvetlenül összekapcsolhatóak a termékeikkel. Most egy csokoládémárkától kaptunk egy Gyengédség-felmérést (Milka Tenderness Report), amiben 17 európai ország (Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Törökország, Ukrajna) lakosságának körében érdeklődtek a kedvesség mindennapi jelenlétéről. Az online felmérés során 18 és 65 közötti embereket kérdeztek meg, a 8250 résztvevő fele nő, fele pedig férfi volt.
Elvárások...
Egy korábbi posztunknak némileg ellentmond, egy másikat viszont megerősít az ELTE Társadalomtudományi Karának legfrissebb hírlevele. Volt már nálunk szó arról, hogy manapság a nők nem várnak el eleget a férfiaktól. Hogy mi az "elég", az persze relatív, de az biztosnak tűnik, hogy a nők már így is többet követelnek partnerüktől, mint a férfiak. Igaz viszont, hogy amint mondtuk, a túlsúlyt nagyon nem tolerálják a férfiak, hiszen az egyetlen terület, ahol az egyébként jellemzően igénytelenebb pasik elvárásai meghaladják a csajok által támasztott követelményeket, a "megjelenés és testalkat".
Sose bízzuk a nőkre
A múlt szombat posztjában megígértem, hogy ezen a hétvégén a tipikus férfimunkákat fogjuk elővenni, de persze ennek ellenére megkaptam a felháborodott kommentelőktől, hogy feminista vagyok és mindig csak arról van szó, hogy mit csinálnak rosszul a férfiak. Az ígéretet így ma még nagyobb élvezettel tartom be: következzen tehát hét példa arra, hogy mi az, ami hagyományosan, általában vagy extrém esetekben férfimunkának számít, holott elvileg a hölgyek ugyanúgy elvégezhetnék családon belül. Önöknél is így alakul a családon belüli munkamegosztás? Nem megmondani szeretnénk, hogy ki mit csináljon, egyszerűen kíváncsiak vagyunk arra, önöknél hogyan alakulnak ezek a szerepek. A múlt héten is bármilyen furcsának is hangzott a posztban, hogy nem csak egy családban fordul elő, hogy a feleség vágja a férfi körmét, a kommentekből kiderül, hogy ilyen nem is olyan ritkán fordul elő. Vajon ki hogy áll az alábbi férfimunkákkal?
Iskolai románcok
Tiniként mindenkinek volt plátói szerelme, énekes, színész, akinek a poszterképe jól mutatott a szoba falán. Egy kép, az évkönyvből kivágva a tanári kar egyik tagjáról, kicsit másképpen festett volna a falunkon, így többnyire a párnánk alá rejtettük a képet, amíg szüleink jó éjszakát kívántak nekünk. Volt, aki csak álmodozott, talán egyszer eljön az a nap, mikor az egyenletek megoldása közben kitűnnek a többi diák közül, és közelebb kerülhetnek a helyes/csinos tanerőhöz. Akadt olyasvalaki is, aki messzebbre ment, hisz az álma titokban teljesült és betekintést nyerhetett a felnőttek világába.
Tánctéren való csajozási tippek
Tánctéren való csajozási tippek és tanácsok: Sokan teljesen másként viszonyulnak bizonyos szituációkhoz, gondolok itt arra, hogy szórakozóhelyeken, bárpultnál teljesen jól elvannak a lányokkal, nem érzik magukat feszélyezve, mégis mikor ugyanezt a tánctéren akarják megcsinálni, akkor már nem úgy működik, nem olyan könnyedén, mint addig bárhol. Ennek eredményeként sokan el is kerülik a tánctereket. Márpedig ez nem helyes, sőt!! A legjobb csajokat a tánctéren fogod megtalálni és fontos, hogy tánctéren tudsz a legkönnyebben ismerkedni, feltéve persze, ha ismered a legfontosabb lépéseket, trükköket. A legfontosabb a tánctéren, hogy ne beszélj, úgysem fogja hallani, hangos a zene és minden esetben úgy csinálnak a nők, mintha nem is hallanák, amit mondasz. Figyelj arra, hogy ne ess bele egy általános hibába, a csaj körül táncolsz már 10 perce és még mindig nem vele. Még ha nem is vagy egy nagy táncos, akkor is figyelj arra, hogy legyen a táncodban valami egyedi mozdulat, hidd el ennek a megtanulása nem tart tovább 15 percnél. Egy profi táncos akár egy perc alatt képes neked megtanítani, hogyan kövesd a zene ritmusát, még akkor is, ha semmi érzéked nincsen a zenéhez, a ritmushoz. Tévhit az, hogy profi táncosnak kell lenned ahhoz, hogy a tánctéren megfelelően csajozzál. Nem a profi táncosok viszik haza a legjobb csajokat, hanem azok a srácok, akik a legjobban érzik magukat tánc közben. A csajok közül sokan szórakozni mennek, táncolni, jól érezni magukat, egész estét a tánctéren és környékén töltik. Hogyan tudod őket felszedni? Úgy, hogy te is a tánctér környékén mozogsz, táncolsz, jól érzed magad. Hajrá, csak Rajtad múlik!!!
Fiatalabb csajokkal?
Ha már a 30, 40, 50-es éveidben jársz és szexi, fiatal csajok érdekelnek, akkor érdekelni fog téged ez az információ. A legtöbb férfi, mikor elérnek egy bizonyos életkort azt gondolják, hogy a fiatal szexi nők számukra többé nem parti és semmi esélyük sincs. Természetesen továbbra is szeretnének ilyen csajokkal együtt lenni és szexelni, de inkább a saját korukbeli nőkre fókuszálnak, akikben már több a kilométer, mint egy 20 éves tiniben. Nézzük a tényeket. Ha 30 feletti nőkkel randizol, akkor ezen nők nagy része valószínűleg elvált, sokszor csalódott a férfiakban, esetleg már gyerekei vannak vagy csak egy úgy férfit keres, aki majd fizeti a számlákat. Ha ezek közül egyik sem áll fent, akkor valószínűleg korábban is szingli volt, ami azt jelentheti, hogy utálja a férfiakat vagy egyszerűen kiállhatatlan a személyisége. De ennek nem kell így lennie a fejedben. Folyt. köv.
Az exek szokásai
Nem kell csúnya összeveszés és bosszúhadjárat ahhoz, hogy a volt barátok/barátnők a másik agyára menjenek a szakítás után. A legtöbben észre sem veszik, hogy viselkedésükkel, megnyilvánulásukkal mennyire idegesítővé tudnak válni a másik számára. Összegyűjtöttük a legáltalánosabb hibákat.
Nemcsak a nők kiváltsága
Olvasói levelekből kiderült, tévhit, hogy nincsenek orcidea-típusú férfiak, bár tény, hogy az esetek nagy százalékában tényleg a nők kiváltsága a kapcsolatfüggőség és a biztonsági játszma. A jelenség egyre jobban terjed, egyre több olyan ember van, akik félnek egyedül lenni, sőt, nem is tudnak egyedül lenni hosszabb időn keresztül. Arra pedig, hogy egy rosszul működő kapcsolatból miért nem lépnek ki, csak akkor, ha jön a következő, mindig van valami magyarázatuk.
Tipp átlagpasiknak...
Randitippekkel szórakoztatta a nagyérdeműt Jessica Hart fehérnemű- és fürdőruhamodell. A Popeater nevű website-nak adott videóinterjút, amiben arról kérdezték a Victoria’s Secret alkalmazottját, hogy egy átlagos külsejű férfinak lehet-e esélye egy olyan szexi-magas-vékony modellnél, mint amilyen Hart is. Hogyan szedje össze egy hétköznapi srác a bátorságát, hogy mondjuk egy szórakozóhelyen leszólítson egy bombanőt? A lakonikus válasz: sehogy.
Változások egy kapcsolatban
Semmi sem fogható ahhoz az intenzív örömhöz, amit az ember egy szerelem kezdetén érez. A papírforma szerint ezektől az első, gyönyörű hónapoktól kezdve már csak lefelé vezet az út a szürke hétköznapok felé, ahol a maximum a megszokás és a túlélés tud lenni. Persze aki eltöltött már mondjuk 5 évnél többet ugyanabban a kapcsolatban, az tudja, hogy azért nem minden szempontból rosszabb később. Összeszedtem 5 dolgot, ami kifejezetten jobb a kapcsolat előrehaladtával a kezdetekhez képest. Ön mit tenne még hozzá?
Szakítás utáni tévhitek
Az alábbi lista szerzője bizonyos Wikki Stark, aki a Psychology Today egyik vendégbloggere. Az amerikai pszichológusnő azt mondja, listázta azokat a tévhiteket, amiket a nők szakítás után bebeszélnek maguknak, de a roppant találó összeállítást végigolvasva az volt az érzésünk, hogy ezek között nagyon sok olyan gondolat van, ami azért férfifejekben is meg szokott fordulni, miután egy hosszabb kapcsolat elbukik egy kemény próbatételen.
Nehézségek egy kapcsolatban
Az ember szinglifejjel úgy érzi, hogy akinek összejött a nagy szerelem és a hosszú távú kapcsolat, az révbe ért, és annak már nincs min aggódnia. Pedig a legerősebb párokat is próbára teszi néha ez-az, és ha válás nem is lesz a dologból, bizonyos események gyakran hatalmas változásokat idéznek elő egy kapcsolaton belül, és sokszor a felek úgy érzik, szinte nulláról, vagy éppen mínuszból kell újrakezdeni, újra felépíteni a közös életet. Alább felsorolunk hét olyan dolgot, ami rengeteg kapcsolatot próbára tett már.
Kínzó módszerek
Az askmen.com összeállított egy tizes listát azokról a kegyetlen trükkökről, amikkel a nők gyakran kibabrálnak szerencsétlen férfiakkal. Az összeállítás alapjában véve abból indul ki, hogy minden nő, khm, kegyetlen, a férfiak pedig ártatlan áldozatok, akikkel a csajok kényük-kedvük szerint játszanak, ráadásul büntetlenül.
A magyar nők véleménye...
Itthon is készült egy felmérés arról, hogy a nőket mi zavarja a férfiakban, bár a Farmec nevű kozmetikumgyárnak összeállított adatokhoz kicsit máshonnan közelítették meg a témát, mint a 20 legirritálóbb férfiszokás listáját készítőknek. Ez a felmérés viszont itthon készült, ráadásul a 18-49 éves lakosságra reprezentatív nem, kor, végzettség és lakóhely alapján, így végre megtudjuk, hogy mi a legnagyobb bajuk a magyar nőknek férjeikkel-barátaikkal.
Szerelemtípusok
Egy amerikai pszichológus, Karl Albrecht megfigyelte, ki hogyan éli meg azt a bizonyos lila ködös periódust, amikor a szerelem a legintenzívebb, és amit az esetek jó részében egy olyan, hosszabb időszak következik, amelyikben kevésbé tombolnak az érzelmek, és minden normalizálódik. A pszichológus a megfigyelések alapján felállított 7 kategóriát vagy modellt, aminek alapján az emberek 7 csoportba sorolhatók attól függően, hogy milyenek, amikor szerelmesek.
A tökéletes férfi cikk folytatása
A tökéletes férfi cikk folytatása: Aki a már említett listát összeállítja, gyakran kiindulópontként használja egy új kapcsolat kialakulásakor; mielőtt komoly esélyt adna a férfinak, azt minden ponton leteszteli és az első kis hibánál a pasi ejtve van; ennek gyakran az lesz az eredménye, hogy az illető hölgy kapcsolatból kapcsolatba kerül és az újdonság izgalmát felváltja a kétségbeesett keresgélés-tesztelés. Ha a listán szereplő elvárások mind alappillérként szolgálnak a párválasztáskor, minél jobban ragaszkodik valaki ezekhez, annál nehezebben talál majd társat, annál több férfi fog elbukni az első időszakban. Valamint utoljára megemlíteném az elvárások veszélyét egy kapcsolatban: ha a kiindulópont a fenti lista és a nő ezt sikeresen közli választottjával (félszavakban vagy akár ki nem mondott jelekkel), az illető férfi, ha megérzi az elvárásokat, hanyatt-homlok elrohan a kapcsolatból vagy legalábbis lassan kilép belőle; a másik lehetőség, hogy marad és megpróbál megfelelni az elvárásoknak, de miután folyamatos kudarcokba ütközik, lesz belőle depressziós vagy akoholista papucs-férj; ez ugye senkit sem tesz boldoggá. A mai nők talpraesettek, függetlenek, döntéseket hoznak, eltartják önmagukat – ez mind a férfias tulajdonságkörbe tartozik; ha egy nő férfiasan viselkedik a mindennapi életben, nem talál maga mellé egy férfias társat, mert a két „férfi” nem tud együtt létezni. A nőknek jó lenne megtanulni nőnek lenni, és akkor megtalálja őket a Férfi. Egy férfias nő nagy valószínűséggel nőies férfiakat fog találni, akik nem kezdeményeznek, akik nem tudnak udvarolni, akik nem nyújtanak nagy biztonságot. Egy férfit kell hagyni férfinak lenni és akkor a nő igazán nővé tud válni mellette. Egy férfi akkor lesz a „számunkra tökéletes férfi”, ha megtanultuk szeretni és elfogadni úgy, ahogy van. Mert akkor szabad. És ha szabad, akkor boldog. És ha boldog, akkor minket is boldoggá tesz.
Tipp hölgyeknek
Egy korábbi posztunkban a 44 éves Lee Romain mindenféle érvekkel állt elő, hogy mitől is jó dolog nős pasikat elcsábítani. Úgy gondoltuk, hogy még mielőtt női olvasóink innentől kezdve a gyűrűs férfiakra specializálódnak, összeírjuk az ellenérveket is. Íme hát öt ok, amiért érdemes elkerülni a családos embereket.
A tökéletes férfi
Milyen a tökéletes férfi? Minden nő keresi a tökéletes pasit. Néha, egy időre úgy tűnik, hogy meg is találja. Aztán kiderül, hogy nem tud narancsos kacsasültet főzni, nem emlékszik kívülről minden elhangzott mondatodra és elfelejti(!), hogy milyen ruha volt rajtad az első randin. Szegény, ilyenkor még nem is sejti, hogy ezzel befuccsolt a kapcsolatnak. A tökéletes férfi, minden nő álma. Elképzelik, megrajzolják a jellemét, eldöntik, hogy hogy nézzen ki, mikor mit mondjon és mindeközben elsétál mellettük az élet, meg ki tudja hány potenciális nagy Ő. Milyen a nők szemében a Tökéletes Férfi? Nos a legfontosabb jellemzői: jóképű (ez csak természetes),kezdeményez, úriemberként udvarol (ez ugye mindenkinek mást jelent), virágot hoz csak úgy, mindig figyel, ha párja beszél hozzá, mindig hazakíséri párját a randiról, hamar leszokik a nőt zavaró szokásairól, férfias, romantikus, határozott, barátságos, hűséges, megbízható, nem veszekszik,mérgelődik, nem hibáztat, anyagi biztonságot nyújt, tud főzni, segít takarítani, bevásárolni, érzelmi biztonságot nyújt, van haveri köre, de nem jár el velük a párja nélkül, mindig beszámol arról, hogy mikor, kivel és hol van, jó szerető, jó férj, jó apa, a legjobb barát a nő számára, kitalálja a párja gondolatait és azt nyújtja, amire a nő épp a legjobban vágyik ... és tovább mindenki egészítse ki magának..... Körülbelül így néz ki egy kívánságlista azok körében, akik Mr. Tökéletest keresik. Sajnos ez nem túlzás, nagyon sok nő tényleg ezt várja el egy férfitól. Természetesen nagy öröm, ha a felsoroltak jelen vannak egy kapcsolatban, de az összeset elvárni, minden esetben, egyetlen személytől nagyon irreális. A témának folytatása következik...
Tanácsok, amikor már vége...
Szakítani akkor sem könnyű, ha a felek pontosan tudják, hogy kapcsolatuk nem működik, mert, ugye, ott a megszokás, a kényelem, a befektetett idő, pénz, energia, érzelem. És egyébként is, külső szemlélők szemében akár menekülésnek is tűnhet. Ha azonban mégis rászánta magát a lépésre, íme öt tipp a Telegraphból, hogyan ne csinálja.
Pasifogó módszerek
Gyakran furcsa módszereket alkalmaznak a nők, ha egy férfi megszerzése és megtartása a cél. Összegyűjtöttük a legáltalánosabb trükköket, amikkel a magukat krízishelyzetben érző nők be szoktak próbálkozni a pasiknál. Hangsúlyozzuk, a jelenség nem általános, nem minden csaj ilyen elvetemült, de szinte mindenkinek van egy ilyen ismerőse.

Társkereső programok

Fürdők fesztiválja
Idén a Víz Világnapján különböző stílusú kulturális produkciók pezsdítik fel a fővárosi fürdők programjait: koncerttel, DJ-vel, lézershow-val, hastánc- és tangóbemutatóval valamint tánctanítással szórakoztatják a közönséget
Mini-Fesztivál
A Magyar Zeneművészeti Társaság 1989-ben rendezte első kortárs zenei hangversenysorozatát, a Mini-Fesztivált, melyet Durkó Zsolt azzal a céllal alapított, hogy fórumot teremtsen a különféle szemléletű és magas művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai alkotásoknak.
Karácsonyi élményvásár a Gozsdu Udvarban
A Gozsdu Udvar nem mindennapi karácsonyi forgataggal várja a látogatókat december 5-23. között. A hangulatos, rendkívül színes és karácsonyi finomságokban gazdag eseményen bárki megtalálhatja a kedvére való programot. Egyedi antik, vintage, retro, art, kézműves, dizájn termékekkel lepheti meg szeretteit, miközben élvezheti a mutatványosok előadását, kiváló koncerteket hallgathat és karácsonyi ínyencségeket fogyaszthat a feldíszített karácsonyfát csodálva...
Márton Napi Hungarikum Ünnep
A rendezvényen megtalálható lesz a Kultúra Főutcája, ahol színi társulatok, könyvkiadók, kézművesek mutatkoznak be, illetve a Kultúrzsibi, ahol antikvitásokra, régiségekre tehetnek szert a látogatók. Továbbá a Borudvaron, a Pálinkateraszon és a Sörkertben a felnőttek megízlelhetik magyar termelőink zamatos nedűit, a Termelői vásáron és Márton ünnepi Konyhájában pedig különleges, alkalomhoz illő ételeit. Többek között a tökös-libás muffint, a liba burgert és a borban áztatott libamájat is. Ismét teret adunk a kultúrának, a 3 nap alatt a színpadon is szórakoztató színházi daraboknak és táncra csábító dallamoknak lehetünk szem- és fültanúi.
Halloween Fesztivál
A rendezvény keretében újra smink, jelmez és faragott tök verseny a Halloween szellemében. Öltsd fel a legjobb jelmezed, sminkeld ki magad és hozd el a faragott töködet. A Halloween a rossz szellemek elűzésének ünnepe, gyerekeknek cukorka, csoki, nyalóka, a szülőknek az öröm a gyermekük szemében.
Töklámpás fesztivál
19:00 órakor találkozó a Hősök terén. A résztvevők magukkal hozzák otthon faragott Halloween töklámpáikat. 21:00 órakor, mindenki fogja a lámpáját és csendben-rendben hazamegy. Ez nem csak egy Töklámpás fesztivál
gy-egy napos fesztivál hívja fel a figyelmet a jól ismert, tápanyagban és vitaminban gazdag terményre! Ha azt gondolja a sütőtök egyszerű vagy éppen unalmas, itt a helye! A fesztiválon megtekinthető Krisna-völgy biokertészete, a tökkiállítás faragványos r
Egy-egy napos fesztivál hívja fel a figyelmet a jól ismert, tápanyagban és vitaminban gazdag terményre! Ha azt gondolja a sütőtök egyszerű vagy éppen unalmas, itt a helye! A fesztiválon megtekinthető Krisna-völgy biokertészete, a tökkiállítás faragványos remekei, részt vehetnek tökfaragáson, a gyermekeket pedig kézműves foglalkozás várja!
Országos Étterem hét
Idén ősszel ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem konyháját ismerhetik meg az érdeklődők a VII. Országos Étterem Héten, október 13. és 19. között. Aki előzetesen asztalt foglal a www.etteremhet.hu weboldalon, minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthat 3 300 forintos áron, szabadon választva a résztvevő éttermek közü
Múzeumok őszi Fesztiválja
A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014 programjai kilenc központi témakörhöz kapcsolódnak, melyek közül hét a nagyközönségnek, egy a pedagógusoknak szól, egy pedig a szakmai programokat foglalja magában. A fesztivál kiemelt tematikája a pedagógusoknak szóló Tanárok Éjszakája.
Rácalmási tökfesztívál
A hagyományoknak megfelelően a fesztivál fő jellemzője a tök, a kultúra és a gasztronómia. Ezen kultúrák egymást kiegészítve alkotnak egy egészet és teszik a Tökfesztivált igazán rácalmásivá. Tökfesztivál egyediségét még növeli a különleges helyszín és a kiszolgálás. a fesztiválon. Tovább fokozzák a gyermekek számára a kézműves foglalkozásokat, ezen belül a tökfaragást, valamint a tökös ételek választékát.
Nemzeti Vágta
Lovasgála Budapesten. A Nemzeti Vágta magyar tradíciókra épülő, történelmi hangulatú lovasverseny, hagyományőrző országos kulturális esemény.
BudaiBorfesztivál
Magyarország legnagyobb borszakmai rendezvénye 2014. szeptember 10-14. között a Budai Vár teraszain. Az idei Borfesztivál témája a bor és az egészséges életmód, a sport, a közös élmények. Ismerje meg közelebbről sportoló borászainkat a Budavári Borfesztiválon!
Libamáj fesztivál
Hatodik alkalommal rendezik meg a Libamáj Fesztivált szeptember 5-7. között az Erzsébet téren. A népszerű családi játékok, a Libaolimpia mellett a főszerep ismét a gasztronómiáé lesz. A szervezők két különleges ajánlattal is készülnek: már 1000 Ft alatt lehet libamájas meleg ételeket kóstolni és kapható lesz egy különleges Libamáj Fesztivál Menü is. Szeptember 5-én, pénteken 10-kor nyit a Fesztivál.
Etyeki szüreti borangoló :-)
A helyi borászok kinyitották pincéiket, vendégül látták egymást és a környékbeli látogatókat egy-egy pohár borra, majd ezt követte az Etyek Pincefesztivál, illetve az Etyeki Kezes-Lábos. Az etyeki borászok azonban ismét összefogtak azért, hogy boraikat még szélesebb körben ismertethessék meg a borkedvelőkkel, így augusztus 30-án megnyitja kapuit az etyeki szüretnyitó Borangoló.
Országos csoki fesztivál
A VII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL 2014. augusztus 22-24 között kerül megrendezésre Szerencsen. Koncertek, kézműves és gasztronómiai vásár, vendéglátó egységek, őstermelői piac, népművészeti vásár.
Sziget Fesztivál
A Sziget 2014-ben egy határozott döntéssel és a headlinerek ügyében visszanyúlt a régi időkhöz és ismét egy héttel későbbi időpontot céloz be, úgyhogy 2014-ben augusztus 11. és 18. között készüljetek majd Európa legnagyobb bulijára és egyben legszínesebb fesztiváljára!
Hello Budapest
Akikkel biztosan találkozhatunk: Charlie, FoolMoon, Nyári Károly, Éliás Gyula, Csordás Tibi, Gájer Bálint, Kefir, Kocsis Tibi, Lányi Lala, Vastag Tamás, Studio11 Ensemble, Harmonia Garden, Lombos El Marci & a Juhász Attila Quartet és további meglepetések.
EAST Fesztivál
Az East Fest - Kelet-Magyarország legújabb fesztiválja - 2012 nyarán hatalmas sikerként robbant be a hazai fesztiváléletbe. A rendezvény a látogatottságát illetően ugyan még családias hangulatú volt, de a hihetetlen mennyiségű pozitív visszajelzésetekből tisztán látszott, hogy van jövője a fesztiválnak.
Balaton Feszt
Jön például a chicagói house forradalom második hullámának egyik legismertebb hőse, Felix Da Housecat. Itt lesz a hipnotikus, dinamikus és a mai idők bulijainak hangját, illetve hangulatát kiválóan érző két, a húszas évei közepén járó tehetséges holland DJ szuperprodukciója, a W & W. Igyekszik majd a Balaton partra egy vagány, eredeti és száz százalékig hiteles csaj Harlemből, akinek minden tehetsége adott ahhoz, hogy hamarosan generációs ikon váljon belőle. Ő Azealia Banks. Erősíti a Sound felhozatalt Steve Angello, aki az utóbbi idők legnépszerűbb és legfelkapottabb e-zenei alakulatában, a Swedish House Mafiában, Axwell és Sebastian Ingrosso oldalán lett világhírű. Zamárdiba érkezik a kivételes tehetségű DJ és producer, a holland elektronikus zenei iskola populáris house tagozatának nagyreményű növendéke, Martin Garrix is valamint az amerikai rapper, Pittsburgh hercege, generációjának egyik legkarizmatikusabb fekete rap csillaga, Wiz Khalifa. Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban ismét a Sound vendége lesz a korábban itt hatalmas bulikat jegyző David Guetta....
VOLT Fesztivál
A VOLT Fesztivál Magyarország egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, amit évente Sopronban rendeznek 1993 óta. A rendezvényre a zenei kínálat sokszínűsége jellemző, a különböző helyszíneken a rock, az elektronikus zenei, a világzenei és a jazz koncertek mellett számos más műfaj képviselői is fellépnek.
Fun Fest
Balaton, zene, sport, fesztivál. Nincs olyan fiatal ma Magyarországon, akinek az érdeklődését ez a négyes ne izgatná fel. Több mint 100 előadó, 7 helyszín.
Múzeumok éjszakája
A fővárosban immáron tizenegyedik, vidéki városainkban kilencedik alkalommal látogathatjuk az éjszaka leple alatt azokat az intézményeket, melyek régmúlt korok hangulatát adják vissza, vagy a művészet szépségével varázsolnak el bennünket....
Dejavu fesztivál
Erős kezdés után még erősebb folytatás: 2014-ben a jelszó újra házibuli-hangulat, sztárzenekarok, és Postás Sporttelep, vagyis Deja Vu fesztivál! Június 6-7-8-át már most érdemes beírni a naptárakba, hiszen a jövő nyár ismét bulival indul.
Pannónia Fesztivál
Ha pünkösd, akkor Pannónia Fesztivál, ha Pannónia Fesztivál, akkor pedig óriási buli a BIFFY CLYRO (SCO), a THE OFFSPRING (USA), DJ FRESH (UK) és még marha sok hazai banda részvételével......
Romantika ünnap
Gyömrő évek óta előkelő helyen szerepel Magyarország romantika-térképén, hiszen a szerelmespárok kedvelt andalgó helye a városközpontban lévő gyönyörű tórendszert övező sétány, a kandeláberekkel megvilágított erdei sétaút. A Romantika Ünnep alkalmából ennél is többet nyújt ez a Budapest melletti pezsgő város.....
Artmozik éjszakája
Budapest négy vezető artmozija idén is egy különleges éjszakával ajándékozza meg a közönséget: a közelmúlt legértékesebb filmjeit játsszák estétől reggelig - egy karszalaggal valamennyi előadás látogatható.
Pálinkafesztivál
Több mint 400 féle párlat közül válogathatnak majd a résztvevők a május 15-18. közötti belvárosi, Budapesti Pálinkafesztiválon, ahol idén a körte évét ünnepeljük.....
Villányi borzsongás...
A Villányi borvidéken kilencedik alkalommal rendezik meg a Borzsongás Fesztivált, 2013. május 1-től 4-ig. Idén is több településen, számos zsongó borudvarban várják a borvidékre érkező vendégeket!
Jazz napok
Összesen 21 helyszínen lesznek koncertek április 30-án a nemzetközi jazz nap magyarországi eseményein. Budapest mellett hat vidéki és három határon túli városban nyolcvan magyar és külföldi előadót láthat a közönség az ingyenes rendezvényen.
Budavári Húsvéti Sokadalom
A felnőttek szája ízére magyar kézműves borterasszal, hagyományos húsvéti eledeleket készítő látványkonyhákkal, valamint a testi épséget is szem előtt tartva egészséges étkek utcájával készülnek a szervezők. A színes forgatagot teljessé téve a Savoyai terasz nagyszínpadán a világzene, népzene, néptánc, és a gyerekkoncertek széles választékában a család minden tagja megtalálja kedvencét.....
párnacsata. jó buli :-)
Újra elérkezett az a bizonyos nap, mikor harcba szállunk. Mikor tollpihében fog úszni egy tér. Semmi nem jelzi jobban a jó idő eljövetelét, mint a Nemzetközi Párnacsata Nap! Gyere és töltsük meg együtt élettel a város köztereit.
Szerelmes csoki napok
Idén tavasszal ismét fölszáll a Csokoládé Napok léghajója és Debrecen felé veszi útját. Immáron második alkalommal adnak randevút egymásnak a Kölcsey Központban a csokoládérajongók és hazai kézműves csokoládé gyártás mesterei...
Kúszva, mászva.....
Végre itt a tavasz, irány a szabad levegő! Szervezz sportos programokat. Barlangtúra az Ördög-lyukban 2014. március 30. (jelentkezés: március 21-ig)
Ő+Ő
Egy vonat... egy férfi és egy nő... két élet... két különböző múlt... vagy mégsem...? És a Jövő?!
Tavaszi Fesztivál
Tavaszi Fesztivál Balatonfüreden. Francia klasszikus, magyar forradalmár költő, blues, népzene és színházi előadások. Szellemiség és játékos könnyedség együtt.
Torkos csütörtök
Kit ne csigázna fel, ha egy napig a kedvenc éttermében - sőt, kedvenc éttermeiben - a legfinomabb fogásokat is fél áron kapná? Ez bizony ínycsiklandozó és nem is csak képzelgés, mert egy remek hagyomány újjáélesztéséről, a nagyböjt előtti utolsó lakmározásról, azaz a Torkos Csütörtökről van szó.
VinCE Budapest
A VinCE Magazin 5. alkalommal rendezi meg Közép-Európa legszebb és legnagyobb boreseményét a VinCE Budapest Wine Show-t. A rendezvény a Corinthia Hotel Budapest (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43.) első emeleti rendezvényközpontjában lesz, regisztráció az Erzsébet körút felőli jobb oldali bejáratnál.
Afrika expo
Az afrikai vendégszeretetet, azaz a Terangát varázsolja Budapestre a Kultúrafrika Alapítvány szervezésében megrendezésre kerülő Afrika Expo és Vásár február 27 - március 2 között. Az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont A Pavilonjában, a 101/A standon megvalósuló újító kezdeményezés célja, hogy megismertesse és megkedveltesse Afrikát a nagyérdeművel.
A titokzatos szerető
A 19. század második felének legünnepeltebb brit írója volt Charles Dickens, aki igazi bálványnak számított korában. Nemcsak művei iránt rajongtak az emberek, de felolvasóestjei, közszereplései is esemény- és élményszámba mentek. Dickens élvezte a figyelmet, hogy minden társasági rendezvényen a középpontban lehet, ezért is okozott különösen nagy lelki vívódást számára, amikor szerelemre lobbant egy jóval fiatalabb, ifjú hölgy iránt.
Kocsonya farsang
2014. február 20-23. között, a farsangi időszakban kerül megrendezésre Miskolc legnagyobb gasztrofesztiválja, a Miskolci Kocsonyafarsang. A Kocsonyafarsang szervezője Miskolc Város Polgármesteri Hivatala és a város kultúrával és turisztikával foglalkozó intézményei.
Boat Show
A Budapest Boat Show Kelet-Közép-Európa legjelentősebb hajókiállítása, Magyarország legnagyobb "szárazföldi kikötője". Egy hely, ahol a hajózási szezon kezdete előtt találkoznak a vízi élet szerelmesei. Egy hely, ahol akár meg is tapinthatók a legnagyobb hazai szenzációnak számító hajók, amelyek itthoni vagy külföldi versenyeken már bizonyítottak.
Toros Pálinkafesztivál
2014. február 7-9. között beveszik Székesfehérvárt. Támadnak hurkával, kolbásszal, jó magyar borokkal és igazi ütős pálinkával. Offenzívánkat szigorúan abban az esetben tekintik sikeresnek, ha minden, rendezvényükre kilátogató teli gyomorral, mosolygósan és jó emlékekkel tér haza.
Humorfesztivál
Február 5. és 9. között Humorfesztivál várja az érdeklődőket a Thália Színházban, melynek keretében az ország különböző színházaiban nagy sikerrel futó komédiákat láthat a közönség, illetve stand up comedy előadók önálló estjeit.
Deep Purple
A Deep Purple rajongói bázisa folyamatosan növekszik, hiszen újabb hallgatókat szereznek az egész világon köszönhetően egyrészt annak, hogy nem csupán a bejáratott koncert helyszínekre mennek, hanem a kevésbé látogatott városokba is; másrészt aki már látta őket élőben, állítja, hogy a Deep Purple felér egy adrenalin lökettel. A csapat tehát nem pihent meg a fényes múltban. Fél tucat új stúdió albumot jelentettek meg az elmúlt 15 évben, nem is beszélve a zenekar mind az öt tagjának saját szóló projektjeiről és lemezeiről.
Mackófesztivál
A hónap utolsó napján kezdődik a három napon át tartó Mackófesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A hagyományos rendezvényen a medvékkel kapcsolatos programok sokaságával, valamint jelentős belépési kedvezménnyel várják a látogatókat.
Rétes Fesztivál
Második alakalommal rendezik meg a rétes fesztivált Tápióságon, ahol eldől ki lesz Tápióság rétes sütő királya vagy királynője. A nemes versengés célja a régi falusi ízek felelevenítése, a mai fiatalok számára a rétes készítésének megtanítása. A rendezvény versenyén több kategóriát állítanak fel a szervezők: Húzott rétes hagyományos ízekkel, Húzott rétes mai modern ízekkel, Különleges rétes. A versenyt neves zsűri fogja értékelni.
Hófesztivál
A hófesztivál Magyarország legnagyobb havas fesztiválja, egy igazi téli fesztivál, ahol a családok, fiatalok mind megtalálják majd a számításukat. Egy olyan fesztivál Magyarország egyik legszebb hegyi régiójában, ahol a téli sportok és a téli hangulat mellett az országban máshol nem látható látványos programokat csodálhatnak, gasztronómiai különlegességeket fogyaszthatnak, majd ha még a lábuk bírja, jó zenékre, neves fellépőkre táncolhatnak.
Gatsby Party
Azt rebesgetik, hogy hamarosan egy új korszak veszi kezdetét a belvárosi Moulin Rouge történelmében... A fáradhatatlan fiatalság számára mostantól minden szerdán az úticél Gatsby háza.
Pincéről pincére
Régi szokás, hogy a szőlősgazdák Vince-nap időjárásából és a metszett "Vince vesszők" állapotából jósolják a szüret gazdagságát. E napon egyik pincéből a másikba járva áldomásoztak, kóstolták egymás borait. A tőkékre Isten áldását kérték, s a biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetettek, a természet iránymutatásait követve.
Tánc Fesztivál
A magyar mozdulatművészet százéves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány 2014 januárjában, tizenötödik alkalommal szervezi meg a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált. A fesztivál eddigi 14 éve alatt több, mint ezer táncos mutathatta meg magát. A SzólóDuó Fesztivál célja, hogy a szárnyait bontogató vagy épp a tapasztalt alkotó táncosokat bátorítsa, legújabb alkotásait megismertesse a nagyközönséggel. A fesztivált jelölőkörök előzik meg Németországban, Lengyelországban és Magyarországon, a további pályázók pedig videón keresztül adhatják be jelentkezésüket.
Nemzetközi Cirkuszfesztivál
Világhírű artisták, nemzetközi díjas produkciók és a cirkuszvilág színe java látogat el a Fővárosi Nagycirkuszba a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál keretében 2014. január 9-e és 13-a között. A cirkuszvilág egyik legrangosabb fesztiválja kétévente látható a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol a világ minden tájáról érkező artistákat a leghíresebb cirkuszok igazgatói és impresszáriók serege figyeli.
Indoor Fesztivál
Új fesztivált üdvözölhetünk az össznépi bulik sorában, így aki valaha is azt érezte, nem bírja ki nyárig, most lazíthat: az Indoor Fesztivál a legkedveltebb magyar fesztiválzenekarok segítségével december végén megolvasztja a jeget is.
Adventi vásár Esztergomban
A karácsonyi készülődést még kellemesebbé tévő Adventi Vásár várja idén az Esztergom és környékén élőket. Decemberben újra vásározók és változatos programok színesítik a város központját.
Méz és Mézeskalács Fesztivál
Mézeskalácsosság, méhészet, gasztronómiai élmények és turisztikai látványosság várja Önt! Egy hosszúhétvégén át, számtalan helyszínen csábítják a látogatókat mézédes élvezetekre: méz, mézeskalács, cukrászati különlegességek bemutatójára, kóstolására és vásárára. Méhészeti kiállítás és vásár, mézzel készített különleges ételek készítése, kóstolása is a program része. Adventre készülődnek, a gyerekeket kézműves programokra várják.
Kultur Shock
Az 1996 óta számon tartott seattle-i Kultur Shock zenekar tulajdonképpen etnikai és nemzetiségi olvasztótégelyként funkcionál, tagjai között ugyanis akad szerb, indonéz, japán, és tősgyökeres amerikai zenész is, akik egymástól több száz kilométeres távolságban fekvő településekről verbuválódtak. Az általuk képviselt irányvonal ennek megfelelően túlontúl eklektikus ahhoz, hogy büntetlenül közhelyes címkéket ragaszthassunk rá.
Adventi Csomópont
December 13., péntek - Luca Nap: 14.00 Luca napi forgatag az Újpalotai Közéleti Házban: - népi hagyományok felelevenítése, batyus gombócbál, Luca napi finomságok (foghagymás - tejfölös pirítós, kalács, kolbász, aszalt szilva, tea, forralt bor.)
Mikuláss futás
Mikulássapkás futók árasztják el a Margitszigetet December 8-án Mikulássapkák lepik el a Margitszigetet: idén első alkalommal rendezi meg a Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete (LÁSS) a MikuLÁSS futást. A jótékonysági rendezvény különlegessége az, hogy minden regisztrált futó Mikulássapkát és csengőt kap a rajtnál, így varázsolva ünnepibbé a közös futást. Az esemény fővédnöke Miklósa Erika, a futás előtti bemelegítésen pedig Béres Alexandra készíti fel a résztvevőket.
Mikulásfesztivál
Békéscsabán 1997 óta rendezik meg a gyerekek egyik kedvenc ünnepe előtti héten a Mikulásfesztivált. Napokon át gazdag programok sora várja a kicsiket és a nagyokat, természetesen az ünnepvásár jegyében.
Harcban élve
Phil Broker (Jason Statham), az ex-kábszerellenes ügynök maga mögött hagyva sötét múltját lányával, Kittel új életet készül kezdeni egy látszólag csendes kisvárosban. Azonban a nyugodt, hétköznapi élet csak vágyálom Broker és Kit számára. Amikor a kislányt az egyik helyi srác megtámadja és Kit önvédelemből visszaüt, nem várt események veszik kezdetét
Újbor- és Sajtfesztivál
Idén már tizedik alkalommal kerül megrendezésre az Újbor és Sajt Fesztivál a Városligeti Vajdahunyadvár Magyar Mezőgazdasági Múzeumában. Önnek is lehetősége nyílik megkóstolni hazánk legkiválóbb újborait és legfinomabb kézműves sajtféleségeit.
Tatai Vadlúd Sokadalom
Tata neve jól ismert a magyarországi és a külföldi madármegfigyelők mind népesebb táborában. Az Öreg-tó, ez az alig 2 km2 felületű, mesterséges tó, az őszi-téli időszakban olyan fantasztikus látványosságot kínál a természetkedvelőknek, mely méltán teszi világszerte híressé a tavat. Ez a látványosság pedig nem más, mint a vízimadarak, kiemelten a vadludak őszi-téli vonulása.
Music Shock
Airwaves Music Shock, a zeneipar legjei! Az első 3D Road Show. A poptörténet legnagyobb zenéi, lenyűgöző vizuális és sound effektek, lendületes történet, szerethető karakterek. Mozi, koncert, szórakozás és kikapcsolódás minden korosztálynak!
Fridge Fesztivál
A Fridge idén a korábbinál is látványosabb, itthon még nem látott sportbemutatókkal és neves világsztárokkal tarkított zenei programokkal, a Hó-Show pedig téli sportfelszerelésekkel és utazási ajánlatokkal várja a nagyérdeműt november 21-24 között.
Forraltbor Fesztivál
Örkény Város Önkormányzata 2013. november 15-17. között 2. alkalommal kívánja megrendezi az Örkényi Téli Forraltbor és Gasztronómiai Fesztivált. A 2013-as fesztivál vendége lesz a Ladánybene27 zenekar, a Bikini Együttes, Ferenczy György és a Rackajam, Koós János és Dékány Sarolta, valamint Varga Miklós. A három nap folyamán a Fesztivál házigazdája és védnöke R. Kárpáti Péter lesz.
Van Gogh Alive
Az egyedülálló kiállítás, melyet eddig több mint egymillióan látták Madridtól Szingapúrig, Isztambulon át egészen Tel Aviv-ig, ötvözi a hagyományos művészetet, a multimédia technológiát és a zenére koreografált, gondosan megrendezett látványt.
Márton nap
A rendezvényen számos hagyományhoz illő program, tradicionális ételek, italok, és megannyi Márton napi különlegesség várja az érdeklődőket.
3. Márton napi Borfesztivál
Márton napi libator túrára, egy határokon átívelő bor-, és gasztrofesztiválra invitálja közönségét a hazai szállodák legpatinásabbika, a Danubius Hotel Gellért november 8-10-ig. A kulináris kalandozásokat kulturális csemegék teszik "ízesebbé": fellép a Budapest Bár zenekar, a Kistehén Tánczenekar, a Kerekes Band és az Intim Torna Illegál. Mindezeken túl esténként ültetett borvacsorák, vasárnap pedig Sunday Brunch csábítja a nagyérdeműt nemzetközi specialitásokkal a Márton nap jegyében.
5. Márton Napi Pálinkafesztivál
"A Szent Márton nap, november 11., jeles dátum a népi kalendáriumokban: ekkor híznak meg a fiatal libák, érik meg az újbor, ez az utolsó vásári nap, és ekkor jártak le a munkaszerződések. Kezdődhet a vígasság, a püspökfalatról azonban nem illik elfeledkezni.
Halloween Fesztivál
Az SoS WildLife Vadállatvédelmi Egyesület szervezésében évente megrendezésre kerülő Halloween Fesztivállal szeretnék ezt a kedves ünnepet meghonosítani országunkban. Nálunk jelenleg csak a gyász (halottak napja - november 2.) köthető az október 31. napjához, de ne keverjük össze az ünnepeket. November 1-je a Mindenszentek Napja, míg november 2.-a a Holtak Napja. Az október 31. nap éjszakája a Mindenszentek Virrasztása.
Oldtimer Show 2013
Az Oldtimer Show Kft. 2013. október 25-27-ig rendezi meg a szokásos szezonzáró oldtimer jármű kiállítását, a budapesti SYMA Rendezvényközpontban. A rendezvény minden nap 9-18 óráig tart nyitva! Az Oldtimer Show idén is új látványosságokkal jelentkezik. A kiállításon 300 db oldtimer jármű és gép kerül bemutatásra.
5. Országos Étterem Hét
Az 5. Országos Étterem Hét keretében október 14. és 20. között Budapesten és vidéken több mint száz közép- és felsőkategóriás étteremben nyílik újra lehetőségük az érdeklődőknek minőségi háromfogásos ebéd- és vacsoramenüt fogyasztani változatlanul 3.300 forintos áron (szervízdíjjal együtt). Az Étterem Hét töretlen sikerét bizonyítja, hogy idén tavasszal több mint 12.500 vendég vett részt a programon.
Whisky Show
A Whisky Show Budapest 2013 célja, hogy immár hagyományt teremtve, harmadik alkalommal is lehetőséget biztosítson a hazai whisky kultúra elmélyítésére. A legkiválóbb skót kevert és maláta whiskyk, az ír és amerikai whiskey-k, valamint a kanadai, japán és egyéb "egzotikus" whisky különlegességek gyártói és hazai forgalmazói biztosítanak lehetőséget az érdeklődőknek, hogy rengeteg márka és évjárat italait kóstolják, vásárolják.
Electronic Music Festival
A nyárnak ugyan vége, de az idei fesztiválszezon ezzel még nem záródott le, sőt, az egyik legnagyobb durranás még csak most következik ! 2013. október 12-én a HUNGEXPO területén újra megrendezésre kerül Budapest leglátogatottabb elektronikus-zenei megmozdulása, a BÓNUSZ Electronic Music Festival. A legmodernebb hang - és látványtechnikával felszerelt, három hatalmas arénában, illetve egy szabadtéri színpadon zajló fesztivál idén is a jelenkori elektronikus zenei világ külföldi és hazai éllovasait vonultatja fel.
Oktoberfest Budapest
München, Párizs, Edinburgh, Sydney és Washington után most először kerül megrendezésre a világ legnagyobb sörünnepe, az Oktoberfest Budapesten! A rendezvény Budapest egyik legkedveltebb és leglátogatottabb családi-szabadidős területén, a Kopaszi gáton, 2013. október 11-13. között kerül megrendezésre.
Múzeumok éjszakája
A Múzeumok Őszi Fesztiválja - a Múzeumok Majálisa és a Múzeumok Éjszakája mellett - ma országosan a múzeumok egyik legrangosabb, kiemelkedő rendezvénysorozata, melyhez idén 168 múzeum, - köztük számos egyházi gyűjtemény - csatlakozott.
Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál
Az őszi pálinkakóstolás a Budai várban kezdődik! A tavaszi, belvárosi rendezvény után ősszel ismét Budapest egyik legimpozánsabb helyszíne ad otthont a Pálinka- és Kolbászfesztiválnak. A magyar párlatok mellett a látogatók idén a Karib-térség hangulatával és nemzeti italukkal, a rummal ismerkedhetnek meg. A nagy sikerre való tekintettel pedig ismét indul a Rézangyal blendelő kurzusa.
Fehérvári Lecsófesztivál
Ahány ház annyi lecsó! Az igazi lecsó mindig egyszeri és megismételhetetlen - épp ebben áll igazi lecsósága. A hónap utolsó szombatján szól a zene, pattog a tűz, és sok száz bográcsban fő az étel. A versenyen induló közel 400 csapat remekeiből a város szakácsaiból álló zsűri választja ki a 20 legjobbat az íz, a küllem és a tartalom alapján. Főzzön, és induljanak a város lecsókirálya, vagy - királynője címért.
Kapuzárási Pánik Fesztivál
A Budapest Park egy kíváló fellépőkből álló fesztivállal búcsúztatja a nyarat, és azt az öt hónapot, amit együtt tölthetett kedvenc közönségével. A Kapuzárási Pánik Fesztivál négy napon keresztül kínálja színvonalasabbnál színvonalasabb programjait a Parkba látogatóknak.
Debreceni Zamat Fesztivál
A Debreceni Egyetem főépülete előtt, a gyönyörű nagyerdei környezetben megvalósuló rendezvény során az ország legjobb pálinkáit hozzák el. A kiváló nedük mellett színvonalas programokat és gasztronómiai különlegességet is kínálnak a vendégeknek.
Budavári Borfesztivál
A 22. Budavári Borfesztiválon a nőké és a hölgy borászoké a főszerep. Egyre több hölgy borász ér el kiemelkedő eredményeket. Kifinomultsággal, érzékenységgel, ugyanakkor férfias határozottsággal készítik boraikat. Idén a látogatók megtudhatják, miben rejlik sikerük titka. A fesztivál hölgy vendégeit kényeztető meglepetés várja!
5. Libamájfesztivál
Szeptember 6-8. között rendezik az V. Libamájfesztivált Budapesten, az Erzsébet téren. A fesztivál célja, hogy népszerűsítse a liba- és kacsaételekkel kapcsolatos hagyományokat, rámutasson e két szárnyasból készült ételek közötti különbségekre, illetve az, hogy a rendezvényre kilátogatók minél több formájában megkóstolhassák ezt a különleges hungaricumot.
Pezsgő Kóstoló Fesztivál
A Pezsgő Világ III. Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál vendégeiszeptember 4-én és 5-én varázslatos környezetben, a Buddha-Bárban kóstolhatják végig az eltérő stílusokban, de kivétel nélkül magas minőségben elkészített buborékos italokat; pezsgőket, könnyű proseccókat és finomcavákat, légies crémantokatés champagne-okat.
New Orleans Swingfesztivál
Immár hagyományosan swinggel hangolja közönségét az új évadra nyár végén a Művészetek Palotája. A tradíciókat kiegészítendő, 2013-ban a koncertek két neves külföldi vendége mesterkurzust is tart a műfaj iránt elhivatott muzsikusoknak és mindazoknak az érdeklődőknek, akik szeretnének csak passzívan figyelni és személyes tapasztalatokkal gazdagodni.
Bor és Gasztro Fesztivál
A VI. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál elsősorban a borok világába vezeti be a látogatókat. A megújult Széchenyi térre több mint 60 borászat költözik szerte az országból. Az esemény azonban nem csak az ízek világába kalauzolja el a látogatókat, a négy nap kulturális programokban is bővelkedik.
Nagyon Balaton-Nagyon Zene
A helyszín sokak számára ismerős lehet. A Balaton Sound után egy hónappal újra színpadok épülnek a zamárdi Szabadstrandon. A háromnapos strandfesztiválhoz névadóként kapcsolódott a Petőfi Rádió, ami sokat elárul a program tartalmáról, a fesztivál hangulatáról.
Debreceni Virágkarnevál
A város vitathatatlanul legnagyobb rendezvénye minden évben óriási tömegeket vonz, 2012-ben pedig ismét megkapta a kiváló minősítésű fesztivál címet a Magyar Fesztivál Szövetség tagjaként.
Horgász és Halas Gasztronómiai Napok
A halas gasztronómia, illetve a halételek szerelmesei mindhárom napon csemegézhetnek a hagyományos, valamint az egyedi halkülönlegességek sokaságából. A magyar konyha ízvilága mellett mód lesz megízlelni a határainkon túli vendégek által készített finomságokat is. Halászlé, harcsás-rétes, lecsós harcsa, harcsás lapcsánka, halburger, sült hal és még sorolhatnánk.
21. Sziget Fesztivál
Koncepcionális, formai és tartalmi újítások sorát hozza az idei Sziget augusztus 5-12. között. Megalakul a Sziget Fesztiválköztársaság, tovább szépül a rendezvény és új programelemek is gazdagítják a felhozatalt.
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
A Margitszigeti Szabadtéri Színpad az ország egyetlen épített, állandó szabadtéri kőszínháza, amely idén ünnepli fennállásának 75 éves jubileumát. 1938-ban épült fel az idén 102 éves műemlék víztorony tövében, közel 3000 férőhelyes nézőtérrel. A páratlan adottságokkal rendelkező színpadon kezdetek óta operák, klasszikus balettek, nagyoperettek és koncertek, valamint az utóbbi évtizedekben musicalek, rockoperák és látványos show-k kerülnek bemutatásra. A hazai neves művészek, énekesek és zenészek mellett minden évben számos világhírű együttes és előadóművész is fellép itt.
Kecskeméti Repülőnap 2013
2013. augusztus 3-4-én a Kecskeméti Repülőbázison kerül megrendezésre a X. Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató, mely eddigi története során egyre több látogatót vonzott Kecskemétre.
Matias Aguayo
Matias Aguayo Cómeme-s kiadótársával, Alejandro Paz-zal együtt fog elképesztő liveAct-et adni az A38 Hajón! A zseniális Pachanga Boys után megint megmerítkezünk a dél-amerikai tengerparti bulik hangulatában, megmutatjuk Rebolledo legjobb cimbijét, az "I Don't Smoke" szerzőjét is! House és még azon is túl, avagy stimulus az agynak, ritmus a lábnak!
LB 27 World Music&Reggai Camp
Vészesen közeleg a Ladánybene 27 tradicionális, nyári eseménysorozata, az 1992 óta üzemelő Reggae Camp, amely idén a hatvani Városi Strandon kerül megrendezésre LB27 World Music & Reggae Camp néven. A kiegészítés is jelzi: a koncertsorozat egyre tágabb zenei spektrumot ölel át, a fellépők egy része nem kizárólag az autentikus jamaikai műfajokat űzi.
188. Anna-bál és kísérőrendezvényei
Az Anna-bál nemcsak a magyar történelem és a magyar múlt egyik legprosperálóbb időszakát idézi fel, hanem - elsősorban a kísérőrendezvények révén - idegenforgalmi vonzerővel is rendelkezik. Várhatóan 250-300 vendég vesz majd részt a bálon, és még legalább 1500-2000 fő a kísérőrendezvényeken.
Campus Fesztivál 2013
Kelet-Magyarország legnagyobb nyári bulijára évről évre többen látogatnak ki, tavaly több mint ötvenezren fesztiváloztak a négy nap alatt. A programpaletta felöleli az összes zenei műfajt, ennek megfelelően a pop-rock mellett többek között a világzene, és az elektronikus műfajok rajongói is megtalálhatják a kedvenceiket, összesen hét színpadon.
Balaton Sound 2013
Július 11-től - négy napon át - hetedszerre is Zamárdi szabadstrandja ad otthont a Balaton Sound fesztiválnak. Bár a fesztivál még egész újnak számít a Sziget Szervezőiroda repertoárjában, de kétségtelen, hogy méltó követője idősebb - Volt, Sziget, Félsziget - testvéreinek, sőt már élete első évében fergeteges sikert aratott, nem hagyva kétséget egyetlen igazi bulira éhes hazai vagy külföldi látogatónak, hogy nyáron erre a néhány napra Zamárdiban a helye!
Bajai Halfőző Fesztivál 2013
Baja, a halászlé fővárosa! Tudta, hogy Magyarországon itt fogyasztják a legtöbb halat? Nem keveset, nem hivatalos mérések szerint az egy főre jutó mennyiség meghaladja a 32 kilót évente. Vasár- és ünnepnapok szinte nem múlhatnak el halászlé nélkül. Meg baráti összejövetelek sem, mert előbb-utóbb felveti valaki: nem főzünk egy jó halat? És főznek, főzünk. Bográcsban, ha egy mód van rá, fával tüzelve.
Volt Fesztivál 2013
Az idei VOLT Fesztivál kampányában főszerephez jutnak a robotok, akik nem csupán a plakátokról mosolyognak a járókelőkre, de a VOLT helyszínén is találkozhatunk velük. Több mint öt éve nem lépett színpadra az ország első és egyetlen hálózati jazzbitang zenekara, fél évtized után, a régi slágerekkel és friss dalokkal újra élőben játszik, kizárólag a VOLT színpadán az Emil.RuleZ!
21. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál
Paks a harmadik évezred első évtizedének végén is várja a bor, a gasztronómia és a zene szerelmeseit, rajongóit vagy a pusztán óvatosan kíváncsiskodókat. A Gastroblues Fesztivál úgy tartja meg hagyományait, hogy közben egy-egy apróbb újítással szolgál a visszajáró vendégeknek és persze várja az újabb érdeklődőket. A korábbi évek bizonyították, hogy a jó zene, az ínycsiklandó ételek, a zamatos borok nemzedékeket - ezen belül családokat - vonzanak a rendezvényre, baráti egységbe forrasztanak évente csak egyszer találkozó idegeneket, akik aztán bluesbarátként válnak el a fesztivál végén.
Víz, Zene, Virág Fesztivál
Az idén 20. évfordulóját ünneplő Víz, Virág, Zene Fesztivál Magyarország legnagyobb családi fesztiváljaként igazi kulturális fővárossá varázsolja a műemlékekben gazdag, festői szépségű Tatát a nyáron.
EFOTT 2013
Az év legnagyobb hallgatói bulija, az EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója), 2013-ban, június 25-30. között Zánka-parti fesztivállá avanzsálódik!
Fishing on Orfű 2013
A pecázással nevesített fesztivált 2008-ban alapította Lovasi András (ex-Kispál és a Borz, Kiscsillag) és Kálócz Tamás a Pécstől 15 km-re lévő tóparti település, Orfű kempingjében. A Fishing on Orfű könnyűzenei fesztivál fő célja, hogy hagyományt teremtsen a régióban egy nagyobb szabású tematikus alternatív könnyűzenei fesztiválnak. Helyszínként kiváló természeti adottsága mellett azért is esett a választás Orfűre, mert a szervezők ezzel Pécs környéke kihasználatlan turisztikai értékeinek ismertebbé tételéhez is szerettek volna hozzájárulni.
Budavári Sörfesztivál 2013
A Budavári Sörfesztivál 2013-ban már nem várat minket, tikkadt rajongókat a nyár végéig, és kedvenc sörgazdag - ami bizony közel 200 féle hazai és külföldi sört és sörkülönlegességet, na meg kiadós mennyiségű sörkorcsolyát jelent.
Budai Fröccs és Barbecue fesztivál
Június 7. és 9. között a Duna-part legbarátságosabb részén, a Kopaszi gáton nyitja meg kapuit a Budai Fröccs és Barbecue fesztivál. A szervezők egy új, nyárindító, vízparti rendezvényt terveznek, ahol finom grill ételekkel, üde fröccsökkel, jazz zenével és színpadi programokkal várják a kilátogatókat. A helyszín ideális egy kis hétvégi piknikezésre és csobbanásra is, így mindenkit bátorítanak, hogy hozzon magával plédet és törölközőt, minden mást megtalál a helyszínen.
4. Belga Sörfesztivál
A Belga sörök mutatkoznak be a Vajdahunyad várban, ahol igazi különlegességeket is kóstolhatnak a nedű szerelmesei és az érdeklődők. A néha könnyed, időnként azonban erős gyümölcssöröktől kezdve az apátsági és trappista sörökön át egészen a borok erejével vetekedő erős félbarna és barna sörökig számos sörfajta jeles képviselőit kóstolhatják meg június elején a sörrajongók.
Gourmet Fesztivál 2013
Május 30. és június 2. között ismét a Millenáris Parkba várja vendégeit a legnívósabb és legváltozatosabb hazai gasztrorendezvény, a Gourmet Fesztivál. A magyar gasztronómia szerelmesei számára kihagyhatatlan esemény még a tavalyinál is 50%-kal több kiváló éttermet vonultat fel, idén már szinte a teljes hazai élmezőny bemutatkozik, a vidéki Magyarország gyöngyszemeitől a budapesti sztárséfekig. Jelentős újításként az idei Gourmet kiemelten foglalkozik az ország legismertebb ételével, a gulyással is.
OTP Junior Streetball Classic
A streetball a kosárlabdázás őshazájából, az Amerikai Egyesült Államokból indult el hódító útjára. Grundon, utcán és parkolókban játszották és játsszák ma is ezt a 3-3 elleni játékot egy palánkra. A streetball elsősorban a tömegek és nem a profik játéka, bárki beszállhat, nincsenek bonyolult szabályok- az egyetlen cél a sportszerűség, az élvezet, a szórakozás, az egészségmegőrzés és a játék. Sokan az NBA sztárjai közül is ebből a közegből nőtték ki magukat a világ minden táján ismert és elismert kosarasokká.
Duna Plaza Csokoládéfesztivál
Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, lyukas csokoládé, csokoládés csokoládé? Gombóc Artúr és társai - ízlelőbimbókat felkészíteni - mert május 25-26-án a Duna Plázában eddig soha nem látott (ízlelt) csokoládé fesztivál lesz! Ha valóban Gombóc Artúr vagy, akkor fogd meg a gyermekeid kezét - a legkisebbét és a legnagyobbét is, mert itt a helyetek! Ez lesz az eddigi legédesebb Gyereknap! Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, lyukas csokoládé, csokoládés csokoládé? Gombóc Artúr és társai - ízlelőbimbókat felkészíteni - mert május 25-26-án a Duna Plázában eddig soha nem látott (ízlelt) csokoládé fesztivál lesz! Ha valóban Gombóc Artúr vagy, akkor fogd meg a gyermekeid kezét - a legkisebbét és a legnagyobbét is, mert itt a helyetek! Ez lesz az eddigi legédesebb Gyereknap! Minden korosztály számára fantasztikus és rendkívül szórakoztató programmal, látnivalóval készül a Duna Pláza. Izgalmas vetélkedők, koncertek, sztárvendégek, a Buborék Zenekar, Wolf Kati, Kasza Tibi és Takács Nikolas - nem titok - biztosan ott lesznek!Minden korosztály számára fantasztikus és rendkívül szórakoztató programmal, látnivalóval készül a Duna Pláza. Izgalmas vetélkedők, koncertek, sztárvendégek, a Buborék Zenekar, Wolf Kati, Kasza Tibi és Takács Nikolas - nem titok - biztosan ott lesznek!
27. Off-Road fesztivál
Idén 27. alkalommal rendezik meg az Off-Road fesztivált Somogybabodon, ahol terepjárók és autók is részt vesznek a megmérettetésen. A 3 napos fesztiválon izgalmas programok várják az off-roadok szerelmeseit. Sárban dagonyázás és monstrum járművek is szereplői lesznek az őrületes show-nak. A sárban pancsolás igazi önfeledt hangulatot eredményezett eddig is a megelőző fesztiválokon. Ez tipikusan olyan rendezvény ahol bátran elengedhetjük magunkat, senki nem fogja az öltözetünket vizslatni, mert itt mindenkit csak a mértéktelen sártenger vonz.
7. Pannónia Fesztivál
Május 16-19. között Szántódpusztán újra felpezsdül az élet - jön a 7. Pannónia Fesztivál! Hat színpadon több mint 150 fellépőre számíthatunk az év egyik legváltozatosabb zenei programján. A hazai rockélet legnépszerűbb csapatai mellett nemzetközi nevek is sorakoznak a listán, de a blues, pop, funk, rap, ska kedvelői is kihagyhatatlan felhozatalra számíthatnak. Nézzük át, miért érdemes idén is a PAFE-t választani!
8. Budapesti Pálinkafesztivál
2013 a meggy éve lesz a Budapesti Pálinkafesztiválon, amelyen a hamisítatlan magyar gyümölcsből készült pálinkák és a meggyes ételkülönlegességek kapják a kiemelt szerepet. Május 16. és 19. között ismét a belvárosban, az Erzsébet téren nyitja meg kapuit a tavaszi, gasztronómiai rendezvény, közel négyszáz párlattal, huszonöt kiállítóval és az Év pálinkájával. Az elmúlt évek nagy kedvencét, Magyarország pálinkafőzőinek közös blendjét először a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhatja meg a közönség.
Lágymányosi Eötvös Napok
Végre beköszöntött a tavasz, így eljött a szabadtéri tevékenységek ideje, hiszen tudjuk, hogy nincs is jobb a napsütésben a fűben ücsörögni, ismerősökkel lenni és jó zenéket hallgatni. Erre legközelebb a 2013. május 7-10-ig tartó Lágymányosi Eötvös Napokon lesz lehetőség, ahol három színpadon, nyolc helyszínen, több mint száz program várja az érdeklődőket.
Európa-nap 2013
Május 11-én szombaton Európa-nap a budapesti Erzsébet téren! Az egész napos programok között a kicsik és az idősebbek, a jazz, a gospel, a blues, a klasszikus és a rockzene rajongói, valamint a színház szerelmesei is találnak majd kedvükre valót.
A nagy nap
Felnőtt gyerekeik és barátaik legnagyobb derültségére a rég elvált Don és Ellie Griffin (Robert De Niro és Diane Keaton) kénytelen eljátszani a boldog párt nevelt fiuk, Alejandro (Ben Barnes) kedvéért. Teszik mindezt azért, mert a fiatal vőlegény rendkívül vallásos vér szerinti anyja váratlanul úgy határoz, hogy a fél világon átrepülve részt vesz fia esküvőjén.
BorZsongás Fesztivál 2013
A május érezhető illata és a tavaszi zsongás öröme járja át szívünket! A Villányi borvidéken nyolcadik alkalommal rendezik meg a Borzsongás Fesztivált, 2013. május 3-tól 5-ig. Idén is több településen, számos zsongó borudvarba várják a borvidékre érkező vendégeket. Igazi majális hangulatú, de egyedi hangvételű előadásokban lehet része a nagyérdemű közönségnek, melyre sehol másutt még nem volt példa.
A nagy futam
A Nagy Futam elnevezéssel május 1-jén Budapest belvárosában káprázatos légi- és aszfaltshow várja a helyszínre kilátogatókat. A parádén rajthoz áll többek között Besenyei Péter, Michelisz Norbert és Talmácsi Gábor is. Az utcai rendezvény reggel 8 órakor versenyautó-kiállítással kezdődik, amelyet az érdeklődők a Magyar Tudományos Akadémia előtti területen tekinthetnek meg egészen 16 óra 30 percig.
Made in Hungaria
Angyalföldi pálmafák...élüzemből álomgyár...a környékbeli jampecokon úrrá lett a láz. Rock and roll, hatvanas évek, május elseje, fiatalság, bolondság. Belőtt sérók, pöttyös szoknyák, zene, tánc, szabadságvágy. Mindez Fenyő Miklós örökzöld zenéjével!
Galaktikus mikrokiállítás
Vajon hány holdja van a Jupiternek? Miért vörös színű a Mars? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk a 2013. április 13-14-én megrendezésre kerülő Galaktikus Mikrokiállításon. Egy különleges űrsétára invitálja a gyerekeket és a felnőtteket a Liliput Játékország. A Galaktikus Mikrokiállításra látogatók egyedi alkotásokon keresztül fedezhetik fel a LEGO elemekből megépített fantáziadús űrhajókat, mókásan különös űrlényeket, és sosem látott világokat a Naprendszer távoli bolygóiról, ráadásul a Kockapont és a LUG Szeged fiatal kockarakosgató csapata sajátos jeleneteket is megelevenít ismertebb sci-fi filmekből és sorozatokból.
A hívás
Casey-t egy bevásárlóközpont parkolójából rabolják el. Segélykérő telefonhívása a tapasztalt operátorhoz, Jordanhez fut be. A lány megmentésére forró nyomon indult nyomozást nehezíti, hogy Casey eldobható telefonjának pozícióját nem tudják bemérni, valamint, hogy elrablója a rendőrséget félrevezetve többször is autót cserél. Terve azonban nem tökéletes és sikerül beazonosítani személyét. Mivel nyilvántartott lakcímén már nem áll ház, a rendőrség a gyanúsnak vélt szomszédos házat rohanja le, eredménytelenül. Jordant nem hagyja nyugodni a helyzet és maga is a helyszínre megy. Mialatt a szomszédos házban kutat nyomok után egy, a telefonhívásokból ismerős zajra lesz figyelmes. A hang forrását követve egy csapóajtóra bukkan.
Pécsi Egyetemi Napok 2013
Pécs és főleg a pécsi egyetemisták nem akármilyen buliszellemmel vannak megáldva és ennek talán egyik legjobb és legélvezetesebb példája a már országos hírnévre szert tett PEN azaz a Pécsi egyetemi Napok. A Pécsi Egyetemi Napok története a kilencvenes évek elején kezdődött, amikor első alkalommal került megrendezésre a fesztivál az akkori Janus Pannonius Tudományegyetemen. A PEN fő célja azóta is változatlan: összehozni (az akkor még jóval kisebb, de már így is sokkaros) egyetem hallgatóit legalább néhány nap erejéig. Ennek egyik legfőbb eszköze, a diákrektor választás egész a kezdetektől a PEN szerves részét képezte.
Dalolva szép az élet
Immár a harmadik idényben folytatódik a Művészetek Palotája és a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) telt házas filmklubja, a Müpamozi. A februárban kezdődő zenés sorozat ötven év legnagyobb slágereit tartalmazó kultuszfilmekből válogat. A nézők az operettől a szocialista road movie-ig, a musicaltől a retroparódiáig változatos műfajokon keresztül találkozhatnak legkedveltebb sztárjaikkal: Sárdy Jánostól Koncz Zsuzsáig, Hobótól a Latabárokig, Ferrari Violettától Gálvölgyi Jánosig, Gábor Miklóstól Honthy Hannáig, Soós Imrétől "Bill, a királyig" terjed a sor.
Budai Levesfesztivál 2013
Budapest első nagyszabású levesfesztiválja, ahol a legjobb hazai és nemzetközi leveseket, összesen mintegy száz féle különböző receptet szeretnének a látogatók előtt bemutatni. A levesfogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része, mind emellett az egészséges élet kihagyhatatlan eleme is egyben. Nem is csoda tehát, hogy nemzetközi szinten egyre népszerűbbek a levesek, melynek eredményeképp egyre több levesbár nyílik külföldön és itthon is.
14. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál
A Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, Kiállítás és Vásár egy igazán fontos eseménye hazánknak. Erre a kiállításra házilag főzött párlatokkal neveznek magyar, illetve a Kárpát-medence más régióiból érkező versenyzők, hogy megmérettessék saját kerítésszaggatójukat. A verseny két kategóriában van meghirdetve. Bérfőzők és bérfőzetők kategóriában lehet a legjobb helyezésért versenyezni. Hagyomány, hogy a legjobb, nem Magyarországon készített párlatot különdíjjal jutalmazzák.
Ellenkultúra a 80-as években
Volt-e ellenkultúra a nyolcvanas évek Magyarországán? Úgy emlékszem, volt. Rengetegen utáltuk azt, amihez a hivatalos kultúrában hozzá lehetett férni, és sokan voltunk, akik a saját önkifejezésünkre a Nyugaton ellenkultúrának nevezett megnyilvánulásokban találtuk meg a formát. Ellenkultúra volt, ha házibulin táncoltunk, őrjöngtünk, ágyba bújtunk, ellenkultúra volt a szamizdat kiadványok terjesztése és a "repülő egyetemek" szervezése, ellenkultúra volt, ha nudista telepen napoztunk a Délegyházi bányatónál, ellenkultúra volt, ha avantgárd kiállítások megnyitójára, happeningre, performance-ra, amatőr pinceszínházak előadásaira, lakásokban rendezett költészeti felolvasásokra, experimentális zene-koncertekre jártunk, és ellenkultúra volt még sok más is.
Made in Hungaria
Angyalföldi pálmafák...élüzemből álomgyár...a környékbeli jampecokon úrrá lett a láz. Rock and roll, hatvanas évek, május elseje, fiatalság, bolondság. Belőtt sérók, pöttyös szoknyák, zene, tánc, szabadságvágy. Mindez Fenyő Miklós örökzöld zenéjével!
Circus Maximus
A Circus Maximus című show-műsor lenyűgözően ötvözi a cirkuszi vízi revüt és a hamisítatlan, klasszikus cirkuszt. A világhírű olasz Togni Cirkusz lélegzetelállító produkcióival egzotikus világot és rengeteg vizet varázsol a sokat látott ligeti arénába.
Heineken söröspalack kiállítás
A 140 éves Heineken a nemrég lezárult "Remix Our Future" nevű akcióját koronázza meg a kiállítással. A "Remix Our Future" részeként, a világ 170 országából, egy Facebook alkalmazás segítségével bárki megtervezhette saját Heineken palackját. A nemzetközi pályázatot megkoronázó kiállításon fiatal magyar dizájnerek palacktervei lesznek megtekinthetőek.
Punnany Massif akusztik
A pécsi underground bandából mára már fesztivál-headlinerré avanzsált zenekar immáron tízedik évét tapossa, amit nagyszabású tavaszi turnéval ünnepel. Az eddigi bulik erősen túlcsorduló teltházas jellegére tekintettel egy új budapesti dátumot vállalt be a csapat: április 11-én mindenkit várnak az Akváriumba!
20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál
A Titanic Magyarország egyik legnagyobb filmes eseménye, mely 2005-óta versenyfesztiválként is működik. A fesztivál az elmúlt 20 évhez hasonlóan 2013-ban is átfogó, sokszínű válogatást ad a kortárs nemzetközi filmtenger legizgalmasabb alkotásaiból.
XXXI. Magyar Sajtófotó Kiállítás
Siker, kudarc, szenvedély. Győztesek és vesztesek. Álmodozók és hamis álmokat kergetők. Kimagasló sportteljesítmények, látványos természetfotók, humoros pillanatok 2012-ben. Megrázó képriport a Malév csődjéről, a diáktüntetések sajátos hangulata, a kilakoltatások emberi drámái, a 2012-es londoni olimpia felejthetetlen magyar sikerei, egy kerekesszékbe kényszerült fiatalember élményei a Sziget Fesztiválon, portré a Nobel-díjas Kertész Imre íróról, aki nem akar többet írni, Benedek Tiborról, Cseh Lászlóról, Mácsai Pálról, festménnyé magasztosuló természeti fotók, a nyírbátori menekültszálláson élők álmodozásai, nemzetközi gyermekszépségverseny elgondolkodtató képei, egy ország Európa határán, amely nem létezik.